10. huhtikuuta 2009

Postia ja perunaa!

Mitä jännittäviä päiviä olemmekaan eläneet! Torstaina saimme postia Berliinistä. Odotin jotain ihan muuta, mistä oli joskus ollut puhetta, mutta saimmekin ihanimpia Punahilkka-aihaisia yllätyksiä Saaralta. Ruokalappu ja pieni pussukka tulevat paitsi tarpeeseen, ne ovat uskomattoman suloiset, kiitos!

(Paita Me&I, pöksyt Lindex)

Tosiaan, tänään Puhi sai ensimmäistä kertaa kiinteää ruokaa maisteltavakseen! Olemme päättäneet aloittaa kiinteään ruokaan totuttelun sormiruokailulla, joten pikkumiehelle tarjoiltiin keitettyä pottua omaan kouraan. Palanen eksyikin suuhun tuota pikaa, ja Puhi tuntui suorastaan pitävän ruokailusta! Hassuja ilmeitä ja ihmettelyä, tottakai, mutta ukkeli oli yhtä aurinkoa, ja maisteli nyrkkiensä sisältöä monta kertaa.

Lapsentahtisessa sormiruokailussa on lyhyesti kyse siitä, että lapsi saa tutustua ruokaan luontevimmalla mahdollisella tavalla: tunnustelemalla itse. Hänelle tarjotaan ruokaa kokeiltavaksi, leikittäväksi. Ruoka tulee maistelluksi siinä ihmetellessä, vauvoillehan on tyypillistä laittaa kaikki käsiin osuva myös suuhun.

Miksi päätimme aloittaa kiinteät näin? Olimme jo pohtineet tätä vaihtoehtoa, ja Hesari sattui kirjoittamaan aiheesta artikkelin juuri, kun se oli meille ajankohtaista. Artikkeli oli kaikkineen positiivinen ja sormiruokailussa oli useita meitä miellyttäviä piirteitä. Lapsentahtisuus tässä asiassa tuntui luontevalta ja järkevältä. Pakkoa ei vielä ole, emmekä halua ruokailusta sellaista luodakaan. Antaa pienen tutustua tähän uuteen asiaan omaan tahtiinsa, ja otetaan lusikka avuksi sitten, kun se tuntuu sopivalta.

Potuille siis pisteet, osui ja upposi! NAM!

5 kommenttia:

jarna kirjoitti...

Ihania ylläreitä Berliinistä! Noitahan jo ihastelinkin Saaran omassa blogissa aiemmin=)

Saara, Björn ja Joas kirjoitti...

Mä unohdin sen tutin ja tuttipullon! Löysin ne nimittäin eilen vaatekaappia siivotessa (en tiedä, miks ihmeessä olin ne sinne säilönyt!)...mutta tuon ne sit henkilökohtaisesti kuukauden päästä!

Jatta kirjoitti...

Ihanaa nähdä sit taas!!! :) Ja nyt meillä molemmilla on pojat!

Marianne kirjoitti...

Oi, perunaa, nam. :) Meillä aloitettiin kahen pienimmän kanssa näillä: http://www.maissinaksut.fi/maissinaksut.htm Mukavia kun sulavat suuhun, eikä mee pilalle kassinpohjalla, ja kätevää reissuevästäkin vauvalle. Äiti kehui Puhin pilviliiviä ;) , jos vaan viitsit, niin sen saa jemmata talteen, en muistanu ollenkaan koko vaatekappaleen olemassaoloa. Pipoista, onko sulla jotain tietynlaista mielessä? Ompelumielessä siis, materiaalia, väriä yms. Se matonkudemyymälä on ollu kiinni, käyn ensviikolla kattomassa joko olis taas auki, mutta siellä on myös jonkinlaisia kuosillisia nanson trikoita (yksivärisiä ja kuoseja) paloina, joista ny ainakin pipoja saa ommeltua. Voin kattoo samalla?

Kaneli kirjoitti...

Marianne, muru! Kiitos tuhannesti tästä(kin). Meiän laps kulkis varmaan puolialasti ilman sua! :) En edes tiedä mitä kaikkia pipoja sitä on olemassa, mutta tommoiset tavalliset ja semmoiset kahden solmun solmupipot on ainakin kivoja. Meillä on toi varkkutakki ja sitten kohta ehkä se sininen takki joten sinistä näyttäis värit olevan takeissa. Värikkäitä tai yksivärisiä, molemmat menee. :) Kuten oon jo sanonut, sulla on loistava maku!