29. huhtikuuta 2009

Puutarhastelua!

Tänään oli pihapäivä! Multasäkkejä, kuokkimista, kukkapenkkejä, kivien keräilyä kukkapenkkien reunuksille ja mitäs muutakaan kuin haravointia, haravointia ja haravointia...


Puhilla oli hauskaa! Sisätiloissa hänellä on toisinaan vaikeuksia viihtyä itsekseen, mutta pihalla hän tykkää istuskella rauhassa ja katsella maailman menoa pitkiäkin aikoja ilman erityistä viihdyttäjää. Tikkitakki kirpputorilta (no merkin ompelin vanhasta paidastani tuohon), Lindexin pöksyt ja pipa, ja nyt ne Jazotkin näkyy! Tumppuina raukka joutui pitämään sukkia, kun olen onnistunut hävittämään jonnekin kaikki ohuet tumput...


Ota mustakin kuva, pliiiiiis äiti!


Ai miten niin on alkeelliset puutarhurointivälineet? Ihan hyvä kastelukannu tuo on. Mitä sitä isommalla... Hankintalistalla: iso kastelukannu ja söpöt puutarhakäsineet.Tämmöisen pikku penkin olen tehnyt! Siinä tulee piakkoin kasvamaan kehäkukkia, joitakin kehäkukan näköisiä punaisia kukkia, sitä ekinaforssekukkaa ja silkkiunikkoja. Aion laittaa myös ruohosipulia ja salaattia.Ja haravointiakin on todistetusti tehty... Ja Vanja sai leikkiä kerrakseen siinä sivussa! Isi viritti tuohon palloon narun, niin lentää pidemmälle!

10 kommenttia:

Mae. kirjoitti...

Voiii että nuo molemmat ihanat muruset! Jos Puhi-pikkuisella on yhtään samaa vikaa kun serkuillaan, niin ei ne BabyBanzit olis sopinukkan, kun niissä ottaa pitkät ripset linsseihin kiinni. :)

Anonyymi kirjoitti...

Hei,

yritin äsken kommentoida, mihin lie meni...

Mutta tiesitkö, ettei kukkapenkkiä suositella laitettavaksi ihan talon perustukseen kiinni? Siinä pitääisi olla hyvin vettä läpäisevää materiaalia, esim. soraa. Kukkapenkin kanssa seinä joutuu kovalle kosteusriskille.

Upeat värit talossa, eritoten tuo sininen, vau!

Kaneli kirjoitti...

Oho, en tiennyt! Voi ei! Pitänee tehdä vähän lisähommia siis... Kiitos tiedosta!

Anonyymi kirjoitti...

Arvelen,että tuo teidän talo ei ole moksiskaan noista kukkapenkeistä. Teidän kotitalo on "erikoistapaus" monellakin tavalla. Terveisiä Puhille!

Anonyymi kirjoitti...

Heipsa vielä, kerrotko missä tapauksessa kukkapenkki saisi olla kiinni seinässä? Itselle tulee mileen vain, jos perustus/sokkeli on sellaisia isoja kiviä, mitä vanhoissa taloissa joskus näkee. Ja alapohja tuulettuva. Mutta jos tuossa sokkelissa on jotain muuta kuin isoja perustuskiviä rappauksen alla, niin kapillaari-ilmiö nostaa vettä ylöspäin. Ja muutenkin sokkeli joutuu kovalle kosteusrasitukselle.

Nimimerkillä: appivanhempien talossa homeongelma kukkapenkkien takia...

Anonyymi kirjoitti...

Vanhan talon ympärillä ei ole salaojitusta vaan ainakin ajoittain kosteaa maata (sateella). Ei pienet ihanat Kanelin kukkapenkit varmaankaan kovin paljoa pilaa sokkelia.

Anonyymi kirjoitti...

Moi Kaneli! Kohta pääset ihailemaan ja ihmettelemään pieniä taimia jotka pian ovatkin jo kukassa. Soritus kukkapenkin kohdalta on mielestäni rahan haaskausta; onhan sokkeli seissyt siinä jo vuosikymmenet mullan ympäröimänä. Siitä vaan ihmettelemään luonnon ihmeitä. Terveisin Tuutikki

Tähtilapsi kirjoitti...

Kävinkin heti kattomassa mimmoset nuo retro banzit on ja onko niit mahollista tilata suomeen. Olihan niitä. Heti meni tilaukseen ja ens viikolla tulevat postissa.. Eli kiitos vinkistä :)

Kaneli kirjoitti...

Kiintoisa kukkapenkkikeskustelu. Ehkä tuo talo ei romahda mun penkkieni johdosta, ja jos romahtaakin, niin ei me sitä omisteta... :)

Tähtilapsi: Joo, pystyy tilaamaan paristakin paikasta ja jostain tuli muistaakseni halvemmaksi kuin ostaa täältä, vaikka olisikin saatavilla! En vain jaksanut odottaa tilaamista, kun kesä on kukkeimmillaan jo!

Tuutikki, Puhi lähettää pusuja!

Anonyymi kirjoitti...

Sairaan ikävä teidän suloista perhettä. Viides täällä voi mainiosti.Siis N.Nauttikaa täysillä alkukesän lämpöisistä päivistä. T.Tuutikki