25. huhtikuuta 2009

Toimintaa huomiseen!

Marimekon Ysmyt jäi, mutta vierailimme Puhin kanssa Kaapelitehtaalla. Siellä tapahtuu huomennakin kaikenlaista mielenkiintoista. Sinne kaikki!

Kierrätystehdas-tapahtuma jatkuu toista päivää! Kävin siellä tänään viemässä vaihtotorille muutamia potkuhousuja (meillä ei käytetä, mutta jostain niitä on kuitenkin siunaantunut) ja kietaisupaitoja (en oikein ymmärrä niitä, kun bodytkin on keksitty) sekä yhdet aika rumat (sellaiset okranväriset) sammarit. Katselin, kun vaatteet vaihtoivat omistajaa, ja poimin itsekin mukaani muutaman yksivärisen bodyn, sekä Ralph Laurenin kauluspaidan, joka on sopiva ehkä ensi vuonna, jos ei sada... Kierrätystehtaassa järjestetään monenlaisia työpajoja ja myyntipuolella oli paljon kiinnostavia näytteilleasettajia. Hankintoja en tehnyt, mutta kojuissa riitti ihasteltavaa. Rakastan messuja ja messujen kaltaisia tapahtumia, loputtomia kojuja, juttuseuraa ja kierreltävää. Parasta on, kun kaikki on saman katon alla, eikä lasta tarvitse pukea ja riisua edestakaisin. Tänään sitä ongelmaa ei olisi ollut muutenkaan, ulkona oli ihanan aurinkoista ja lämmintä! Mummot varoittelivat metropysäkillä, että sairaaksihan tuokin lapsi tulee kun ei ole takkia päällä..

Tässä makupaloja Kierrätystehtaan näytteilleasettajista:

Forget-me-not

Kierti
Muru
Vilimooni
Kiertokulku
Character

Kaapelilla oli tänään ja on huomennakin myös Kestovaippahulinat. Tänään ohjelmassa oli mm. vaippakirpppis ja tsi-vaippapaja, jossa kävin seuraamassa kuminauhojen ompelua, ja miettimässä, että uskaltaisinko ruveta tuohon... Huomenna vuorossa on myyntihulinat, jotka on kuulemma maan suurimmat, että sinne vaan vaippaostoksille.
Meillä kyllä käytetään kestovaippoja, ja periaatteessa olen kiinnostunut asioista myös siinä ympärillä. Keräilen kuin ohimennen tietoa pesupähkinöistä kantoliinoihin. En kuitenkaan ole kokenut noita tapahtumia "omikseni." Viihdyn mieluummin toisenlaisessa seurassa ja vaipatkin ostan mieluummin muualta. Yleistämättä paras, mutta tänään tuolla vaihdoin muutaman sanan naisen kanssa, joka uusimpana villityksenään pyrkii eroon shampoon käytöstä... Siinä on jo ekoilut viety turhan pitkälle minun mielestäni.

Ja jos kaikenlaisen hulinoinnin jälkeen jää vielä kulttuurinnälkä, Hurjaruuthin Ruutia! -tanssifestari lapsille ja nuorille jatkuu huomiseen asti. Minua olisi kiinnostanut erityisesti Auraco-ryhmän teos Me-Me, joka on suunnattu erityisesti 0-2-vuotiaille. Heräsin kuitenkin festivaalihumuun aivan liian myöhään, eikä sitä esitetä enää huomenna. Näyttämötaiteen ihanuus ja kurjuus - hetki ja ainutkertaisuus.

Tällaiset menovinkit tänään, Kaneli kuittaa ja hiljentyy yön pimeydessä ompelukoneen äärelle. Tänä yönä silppuan muovitetun froteen ruokalappuyritelmiksi.

2 kommenttia:

Elina kirjoitti...

Oisin niin mielelläni tullut Kaapelille hummailemaan, mutta eihän tässä vielä jaksa niinkö mitään..

Elina

jarna kirjoitti...

Oli todella kivat hulinat, kuten blogistanikin olet jo käynyt lukemassa=)