24. kesäkuuta 2009

Lomailua


Ollaan taas mummulassa, valmistellaan lomareissua ja möllötellään vaan. Kerroinko, että loma alkoi jo? Ihanaa olla taas kotona koko perheen kanssa. Heinäkuussa on vielä toinen kolmen viikon työpätkä, sitten lisää lomaa ja pikkuhiljaa paluu arkijärjestykseen.

Saara ihasteli, kuinka mukavaa onkaan, kun molemmat vanhemmat voivat olla vauva-aikana kotona, ja tästä olen kyllä meidänkin perheessämme erityisen onnellinen. Taiteilijaperheessä työnteko on usein kausiluontoista, onneksi ja inhotukseksi. Toisaalta on ihanaa, että voi määrätä työaikojaan ja varata siten perheellekin aikaa, toisaalta työputket on usein pitkiä ja raskaita. Puistotätiyttä ei tähän ehkä lasketa, mutta oli hurjaa olla työssä kesken äitiysloman. Annoin muuten juuri Helistin.fi - sivustolle haastattelun päiväkodin työntekijänä. En osaa sanoa, miltä tuntuu, kun taiteilijaidentiteetti alkaa varista tekemättömyyden vuoksi. Hankalalta, ristiriitaiselta. Täytyisi koko ajan tehdä jotakin, luoda ja vääntää proggista, näkyä. Olen luvannut omistautua äitiydelle toistaiseksi. Ei ole mitään tärkeämpää, kuin tuo pieni poika ja hänen elämänsä alkutaival. Tiedän, ettei teatteriurani karahda tähän aikaan, mutta pelkään sitä. Hoh. Ihanaa lomailua, kun työasiat pyörii mielessä. Ehkä siirrän nämä ajatukset tuonnemmalle, ja keskityn kesään! On Puhin ensimmäinen kesä. Musta tuntuu onnelliselta!PS. EN OLE KÄYNYT ALENNUSMYYNNISSÄ VIELÄ OLLENKAAN! Miten tämä on mahdollista?! Minä, järkevä shoppaaja, joka sekoan alen alkaessa!? Tänään käytiin ihmettelemässä matkarattaita, tuloksetta. Ehkä jo huomenna.

5 kommenttia:

Vauhtivekaroiden äiti kirjoitti...

Meilläkin odotellaan jo perheen yhteistä lomaa, vielä pitäisi pari viikkoa malttaa..

Mukavaa lomaa teille :)

Katri kirjoitti...

Mun on kanssa pitänyt käydä aleissa, mutta eipähän ole tullut käytyä. Ihmettelen täällä samaa itsekin miksen ole käynyt.

Jonna ja Nuppu kirjoitti...

Tervehdys! Yksi taas niin suloisena kuvassa, niinkuin aina!

Tekö olitte nyt kesällä lähdössä jonnekkin reissuun mihin tarvitte ne matkarattaat? Meiltä saa ainakin niihin lainaan noita meidän. Eivät ole kummoiset, mutta pärjäähän niillä parempien puutteessa.

Kaneli kirjoitti...

Jonna: Vau! Mimmoiset ne on? Meneekö ne makuuasentoonkin? Saatiin mummuilta rahaa niihin, niin ajateltiin ostaa jotkut, mutta ei keksitä mitkä haluttaisiin. Ei tee mieli maksaa paljoa, mutta toisaalta on turhaa ostaa uutena jotain huonompia. Berliiniin lähetään. Nähäänkö kaupungilla perjantaina? Olisi mukavaa. :) Ehkä mäkin saan alet korkattua sitten.

Jonna ja Nuppu kirjoitti...

Ei mun viesti näköjään tullut eilen perille sulle asti! Mutta tavataan huomenna, laita illalla vaikka viestillä paikka ja aika :).