10. kesäkuuta 2009

Viisi kysymystä

Mielessäni pyörii seuraavat sekalaiset asiat:

1. Matkarattaat. Millaiset, minkä merkkiset ja mistä? Cybexiä tarjottu, vaikuttaa hyvältä, mikä se olikaan se kauppa mistä ne sai edullisesti tilattua? Mikä muu merkki voisi olla? Kohtuuhintaiset, kevyet ja makuuasentoon pitäisi taittua.

2. Koiran kouluttaminen. Kertokaa joku, miten tuosta teinistä saisi koulittua kunnon koiran? Tällä hetkellä tilanne muuten hyvä, mutta yksin jäädessään tuhoa syntyy ja hauvaa ahdistaa.

3. Kolmen viikon flunssa. Minä olen parempi, mutta Puhi on taas räkäinen. Olen työntänyt raasun nokkaan pian litran keittosuolatippoja ja pieni mies tuntuu nukkuvan jo vakkariin kohoasennossa. En ymmärrä.

4. Raparperipiirakka. Miten se tehdään?

5. Väsymys. Työssä käyminen ja muu elämä ovat törmäyskurssilla, Puhi on ollut aika vaativa kolmoskohdan vuoksi, ja minua väsyttää. Jotkut elävät koko vauva-ajan näin, pienillä unilla. Ei voi kuin ihmetellä, itse olen ihan piipussa muutaman hassun viikon jälkeen. Että miten sitä jaksaisi? Älkääkä sanoko, että nukkumaan siitä. En mene vielä!


Kylläpä sitä tänä iltana pyöritään olennaisuuksien ympärillä. Vähän syömistä ja nettitelkkaria iltapuhteeksi, sitten nuku nuku kanelintu.

7 kommenttia:

Nanna kirjoitti...

Hyvin vähän minulla on neuvoja.
Raparperipiirakkaa en osaa tehdä ja meidän likka oli koko kevään enemmän tai vähemmän räkäinen.

Mutta ehkä tuon kakkoskohdan kanssa voi auttaa. Meidän koiralle oli alkuun tosi vaikeaa jäädä yksin ja tuhosi kaikkea. Mutta siihen auttoi 1) reviirin pienentäminen. Siis suljet ovia niin että jätät sen vaan yhteen huoneeseen. Suosittelen eteistä tai aulaa ym. josta kulku ulko-ovelle. Me kokeilttiin ensin jättää makuuhuoneeseen mutta kun ei päässyt ovelle, niin alkoi jyrsiä ovea. 2) harjottelu. 3)ikä. Nämä on auttanut meillä!

Onnea! Toivottavasti helpottaa!

Kaisa kirjoitti...

Minkälaisen raparperipiirakan haluat tehdä?

Yksi hurjan hyvä on murutaikinapohjalla tehtävä täytä-millä-haluat-piirakka, joka toimii niin omenalla, vadelmalla kuin raparperilläkin (varsinkin, jos raparperit kiehauttaa nopeasti kattilassa sokerin kanssa pehmeäksi ennen leipomista).

Opin tämän piirakan ensimmäisen kerran Maijun piirakan nimellä - vaikka en tunne ketään Maijua - mutta sittemmin Pirkka julkaisi sivuillaan jotakuinkin aivan saman ohjeen. Se löytyy täältä:

http://www.pirkka.fi/ruoka/reseptihaku/resepti/?id=2580&rname=omena-ansa

Maitorahka- tai kermaviili-täyte tekee piirakasta herkullista. Toimii vaniljavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa erinomaisesti.

:)

Mae. kirjoitti...

1) Se oli vauvatar, mistä sai Cybex Tobaz -rattaita, mutta näkys ettei oliskaan sielä enää. Ainakin VauvaPOPissa on ja googlella vois löytyä muitakin. Musta tärkeintä matkiksissa on, että selkänoja menee makulle ja jalkatuki säätyy. Ja turvavöiden lisäksi tykkään et on vielä turvakaari ja sit kuomu. Nii, ja kevyet ja pieneen nippuun. Laita googleen lastentarvikkeet ja plärää nettikaupat läpi, et mitä niistä löytyy. :)

2, 3 ja 5) Voi teiniä, se on kyllä vaikea ikä otukseen katsomatta! Sympatiaa, parempaa vointia ja parempia unia koko perheelle.

4) http://www.kotiliesi.fi/ruokaohjeet/herkullinen-raparperipiirakka - toimii!

Mia kirjoitti...

Jotain sitkeää flunssaa tuntuu olevan ollut liikkeellä jo keväästä saakka. Meillä oli keväällä pitkään kestänyt tauti; lapsilla kuutisen viikkoa ja itselläni 2kk!
No siitä selvittiin ja nyt on uusi kierre menossa. Voi elämä..

Toivottavasti teillä parannutaan pian!, kurjaahan se on pienen nukkua jos nenä on tukossa. :(

Anonyymi kirjoitti...

Rakastan teitä. T. Tuutikki

maisa kirjoitti...

tässä asunnossa osataan vastata koirakysymykseen: tuire kaimion kirjat.

ps. henk. koht en juurikaan tiedä asiasta mitään. tai onhan toi tuire kaimio tullut tutuksi...

Sari. kirjoitti...

Moi. Metka blogi.

Ja paranemisia, ihme superflunssia ollut tänä keväänä liikenteessä. T: kaksi toipilasta, pienempi ja isompi.

Tullaan toistekin ihmettelemään :)