25. heinäkuuta 2009

Pieni, suuri Istumaprinssi!

Tiedoksi saatettakoon, että valtakunnassa kaikki loistavasti! Puhi kasvaa isommaksi pojaksi päätähuimaavaa vauhtia. Uutuuksia saadaan ihmetellä melkeinpä joka päivä.

Istumaprinssi on oppinut parin viime päivän kuluessa sekä istumaan hienosti ilman tukea, että lisäksi myös siirtymään istuma-asennosta konttausasentoon ja takaisin! Kuvissa taidonnäytettä tästä. Ryömiminen sujuu kohtuullisen hyvin, varsinkin jos saatavilla on jotain, mistä kiskoa vauhtia: kynnys, pöydänjalka, maton langat, mitä hyvänsä. Konttausasennosta treenaillaan paljon joka suuntaan, punnerrusasento uusimpien jumppaliikkeiden joukossa.


/Nanooun haalari on yksi alehankintoja myös!Viime päivät ovat olleet kiukkuisia ja vähäunisia, mutta eilen tälle rymistelylle löytyi hieno syy: alhaalla edessä paistattelee nyt yhden sijasta kaksi pikku hammasta! En ole vielä onnistunut nappaamaan kuvaa tästä ihmeestä, mutta sieltä ne pilkottaa!

Rintamaidolle sanomme tämän helmen myötä lopulliset hyvästit: Berliinin reissun jälkeen olen imettänyt enää parin päivän välein parisen kertaa, mutta Puhi ei ole niilläkään kerroilla ollut ollenkaan kiinnostunut asiasta. Tilanteet ovat päättyneet au-au-raateluun tai Puhin selkeään hommasta kieltäytymiseen. Muutenkin maidontulo on ehtynyt alkuaikojen suihkulähteistä muutamiin pisaroihin joten homma lienee tällä selvä. Lohtuun kelpaa paremmin syli ja tutti, unipuuhiin velli ja unipupu. Älä kiellä, älä tyrkytä - neuvo on toiminut hyvin. Ilmeisesti tämä ihmeellinen tie on meillä kuljettu nyt loppuun. Se herkistää, tottakai, sillä se tietty, aivan erityinen läheisyys ja side minun ja Puhin välillä katkeaa, kahdenkeskiset hetket muuttavat muotoaan toisenlaisiksi. Toisaalta en haluaisi olla lapsestaan riippuvainen mamma, joka imettää lasta puoliväkisellä vain siksi, että joku oma tavoite tulisi täyteen. Rippasen alle 8 kuukautta on hyvin, paljon enemmän kuin odotin. Olemme nauttineet, minä täysin rinnoin, Puhi täysin vatsoin!

3 kommenttia:

Jonna ja Nuppu kirjoitti...

Uusia taitoja on niin ihana seurata! Huomaa kuinka lapset kehittyvät eri tahtiin, meillä N oppi vasta n. viikko sitten menemään konttaus asennosta istumaan ja teillä se tuli taas ennen konttausta jo :).

Meillä on jätetty kokonaan iltamaito pois, saa vain puuron ja sen kanssa maidon. Oon iltaisin pitänyt puoli uneliasta aarretta sylissä ja lauleskellut unilaulua ja hieronut vauvaa, niin ollaan saatu kuitenkin se kahden keskinen TÄRKEÄ aika iltaisin.

Onnea hampaasta :)!

Halit meiltä teille!

Turun Malla kirjoitti...

Tuo "älä kiellä, älä tyrkytä" -metodi toimi meillä myös. 10 kk rintamaito maistui, ja kun lakkasi maistumasta niin pillien pussiin pakkaaminen meni ilman sen kummempaa draamaa. Vuoden ikään oisin imettänyt, jos tyttö olisi syönyt, ja tulevan pojan kanssa mennään samoilla meiningeillä, vauvaa kuunnellen. Pyritään noudattamaan suosituksia, mutta ei oteta turhia paineita.

Ja tuo oli hyvin sanottu, että vaikka se tietty toiminta väliltänne loppuu, niin ne läheisyyden hetket vain muuttavat muotoaan vähän erilaisiksi. Se tärkein, eli rakkaus, säilyy kuitenkin.

Ihania sylittelyhetkiä ja onnea uusista taidoista! Soitellaan taas pian, toivottavasti synnäriltä...!

Nimimerkillä: Valmiina räjähtämään.

Sari. kirjoitti...

Ihana pieni ♥