7. heinäkuuta 2009

Nami nami!Kuka arvaa, mitä kesäistä, makoista marjaa tässä nautiskellaan?

Puhi ei tunnu olevan allerginen millekään, kaikki tarjottu ruoka menee mukavasti mansikka mukaan lukien, eikä oireita mistään ole näkynyt.


Päätimme edellisen neuvolakäynnin jälkeen, että toistaiseksi Puhi jatkaa edelleen kasvislinjalla, emmekä tarjoa hänelle kalan lisäksi muuta lihaa ollenkaan. Tämä perheemme eettisistä valinnoista johtuen. Me aikuiset syömme kyllä lihaa, mutta harkiten. Kylässä ei kieltäydytä, ja kotiin ostetaan luomulihaa silloin tällöin, säännölliseen ruokavalioomme se ei kuulu. Tämän vuoksi Puhia koskeva päätös tehtiin näin päin. Lihan syömisen voi kyllä aloittaa koska tahansa, mutta kerran alettua sen jättäminen ei ole enää niin helppoa.

Kehitystä tapahtuu parasta aikaa aivan valtavasti. Puhi on oppinut parin viime viikon aikana rutkasti uusia temppuja, lähinnä ryömimiseen liittyen. Peruutus sujuu nopeaankin tahtiin jo hyvin, eteenpäin mennään hitaasti ja kiukulla. Myös akselin ympäri pyöriminen onnistuu, ja tämä onkin kätevä taito mm. leluja havitellessa. Tänä aamuna vekaramme harjoitteli konttausasentoa - aina hermostumiseen asti. Yöt on levottomia näiden treenien vuoksi, koko yön nukkujamme heräilee nyt parin tunnin välein.

Niin, ja hauskin taito tähän asti on "EI". Jos Puhille sanoo ei, hän pyörittää päätään. Ja nauraa samalla. Semmoinen tosi-ei meillä. Taitoa voi käyttää myös esimerkiksi ruokailutilanteessa, kun ei huvita syödä enempää. Sovellettavissa oleva temppu siis, ja toimii! Kommunikointiväylä laajenee taas yhdellä kaistalla.

4 kommenttia:

Hanna kirjoitti...

ompas puhilla ihanat tuollaiset "väsyneet" silmät!

Meillä ei ei:t mene perille vielä tänäkään päivänä vaikka jännästi mimo ei osaa itse sanoa topakkaa ei:tä.huutelee sitten vaan että:haluaaaaa! :D

Kaneli kirjoitti...

Hehe :) Tahtonainen talossa!

Puhilla on kyllä isänsä raukea katse. Tuolta se näyttää usein, paitsi että noissa kuvissa se on sen lisäksi myös väsynyt. Päiväunilakkoilu ja pätkäiset yöt verottavat myös pikkumiestä!

Mama Aava kirjoitti...

Onnittelut uusista taidoista. :)

malla kirjoitti...

kuvista voi kyllä päätellä,että hyvää on:))