20. heinäkuuta 2009

Oi ihana Panama

Yksi asia, mistä en yleensä tykkää lastenvaatteissa ja tavaroissa, on sarjakuva-aiheet. Tietynlaiset hahmot (esimerkiksi Lindexin pöllöt, Mini Rodinin painiukkelit) on kivoja, mutta ne ei saa olla mitään tv:stä tuttuja. Tunnistettavat hahmot, bamset ja kittyt eivät yleisesti ottaen miellytä, salama mcqueeneista ja spidermaneista puhumattakaan. Odotusajan kauhukuvani poikalapsesta oli kittanassa, kauhtuneen sinisessä Puuha Pete collegepuvussa riehuva räkänokka.

Poikkeus vahvistaa säännön tässäkin.

Tunnustaudun vaivatta kohtuullisen suureksi Janosch-faniksi. Lapsena rakastin Tarinatuokiota, Oi ihana Panamaa ja niitä kirjoja. Puhin synnyttyä olen keräillyt hänelle Janosch-aiheisia tarvikkeita ja leluja, joita Suomessa on saatavilla harvakseltaan. Berliinin ihmemaassa (joka on kaiken muun lisäksi myös oikea putiikkitaivas) vilisi pikku Tiikereitä siellä täällä, ja kotiin tarttui mukaan kaikennäköistä tuttipulloista palapeliin. Tämä kaveri on kuitenkin sekä minun, että Puhin suosikkilöytö. Se hyppäsi mukaan rattaisiin lastentarvike-second handista parilla eurolla.

En oikein tiedä kuinka tarpeellinen tuo on, sillä Puhi juo mielellään purkkilämmintäkin maitoa. Suomessa on Saksaan verrattuna erikoisen miellyttävää se, että kauppojen hyllyt notkuu nestemäistä vauvamaitoa! Reissumme alkutaipaleella Saara hankki minulle sinällään kätevän annostornin maitojauhetta varten. Tornin kanssa maitopeli toimi suht hyvin, mutta olen onnellinen päästessäni taas helpommalla.

Tässä se siis tulee - Pikku Tiikeri tuttipullotermari!
3 kommenttia:

Mia kirjoitti...

Oi kun söpö! :)
Meillä oli Oliverilla vauvana sellanen kelta-musta Janosch tuttinauha, se oli aika söpö. Harmi vaan menin ja möin sen pois jo muutama vuosi sitten.
Mutta se oli siis ihan Suomesta ostettu, en vaan muista mistä..

Kaneli kirjoitti...

Meilläkin on sellainen :) Hieno! Mutta siinä on tarrakiinnitys siinä tuttilenkissä, ja meidän näpertäjä saa sen helposti auki.

FashionChika kirjoitti...

Ei tuo viimeinen kuva! xD Aivan älyttömän hauska ilme! :D