23. heinäkuuta 2009

Ostosteluja

Olen yrittänyt ihmetellä syys- ja talvivaatehankintoja etukäteen päätymättä mihinkään lopputuloksiin. Minua vaivaa ajatus käyttää saturainen pukuun, jonka sopivuudesta tai käyttöominaisuuksien kohdalleen sattumisesta ei ole mitään tietoa, eikä ennalta osaa oikein aavistaakaan. Tämän lisäksi suurin osa lasten talviulkoiluvaatteista on susirumia, ja ne vähän kivemman näköiset (Jonathan tai T2H) taas niin kalliita, ettei meillä ole ikinä rahaa ostaa sellaista. Syksyn gadrerobi muuten alkaa olla hallussa. Väreissä vanhat tutut musta, ruskea, punainen ja valkoinen, lisänä turkoosia ja muuta ihanaa. Pääsin lopulta vähän alennusmyyntien makuun, ja mukaan tarttui perusjuttujen lisäksi pikkuisen luksusihanuuksiakin.

Näitä kirjotellessani tuli mieleeni, että onkohan jossain joku lista lastenvaatemerkeistä, joka kertoisi vaatteen kokoon liittyvistä ominaisuuksista. Samankokoisilla vaatteilla tuntuu olevan käsittämättömän suuria kokoeroja, jotka esim. netistä tilatessa "pitää vain tietää". Idat ja Nanoou on pieniä, Plastisock ja Tutta isoja jne... Kokemus kertoo. Tarvitsisin listan siitä, mitkä merkit on isoja, mitkä pieniä? Mitkä sopii hoikalle, mitkä pullukammalle lapselle?!


Småfolk / Lindex. Pidän Lindexin ota 3 maksa 2 kampanjoita taivaan lahjana. Perusvaatteita täytyy aina ostaa useammat ja pidän sekä puljun bodeista että velourhousuista paaaljon. Usein noita yksivärisiä, hyväkuntoisia bodeja löytää kirpputoreilta tosi edullisesti, mutta velour tuppaa rassaantumaan käytössä rumaksi ja ikävän tuntuiseksi.


Småfolkin kokopuku, jota olen kuolannut siitä saakka, kun se ilmaantui Punavuoren peikon hyllyille. Nyt se muutti meille hyvällä alella.


Lindexin perus ja kaulusbodit mustana (Meillä on rutkasti sekä yksivärisiä housuja että bodeja, vaikka rakastankin noita värikkäitä kuoseja. En halua sekoittaa niitä kuitenkaan keskenään! Ja jos isi pukee, hän pukee yleensä mieluiten yksivärisiin...) , Name it - kirahvipaita, Plastisock sirkusbody. Mietin Plastisockin hankkimista aika kauan, kun se merkki ei tunnu istuvan Puhille mitenkään. Vaikka muut bodyt on melkein kaikki jo 74cm, Plastisockilta sopii vieläkin 62/68 aivan kevyesti. En oikeastaan ymmärrä, että minkälainen pullamooses vauvan pitää olla, että täyttää vaikkapa ne legginsit. Meillä EDELLEEN putoaa 62/68 kokoiset päältä!


Ihana Snoozyn sienibody Wilmiksestä ja Tutan hippoasu Jesper&Juniorista.Nämä lintulautaset ostin Berliinistä. Enää muutama syvä lautanen, sellainen, mikä ei mene heittämällä rikki. Sitten on Puhilla hakemani ihanat astiat koossa!

8 kommenttia:

Oliviah kirjoitti...

Kivoja ostoksia. Meillä on samanlainen makuupussi kuin sinulla tuossa kuvausalustana. Minun vanha siis;)

jarna kirjoitti...

Mä rakastuin tuohon Småfolkin bambipukuun!!!! Oih!Paljonko jäi ale-hintaa?

Itse olen huomannut että H&m on himpun reilumpaa kuin Lindex/Kappahl. Lindexhän on aikalailla kokoaan vastaavaa.Myös Molo on Henkkarin lailla aavistuksen reilua.Sama doo good-ekovaatteissa.

Metsola on ainakin ollut joskus reilua, tosin merkin sisällä mitoitus vaihtelee, mikä on entistä hankalampaa.Marimekolla sama.

Plastisock on meilläkin ongelma, sillä kuosit on ihania mutta mitoitus outoa.

Urban Elk ja Aarrekid ovat aika naftia, samoin Ida T. Moonkids aavistuksen pientä mitoitusta myös.Katvig pientä.

Zara ja Monsoon vastaavat mitoitustaan aika hyvin, kokemukseni mukaan.Villervalla samoin, tosin housuja ei heiltä ole meillä vielä ollut.

Phister &Philinaa ja Cupcacea vois joku kommentoida, meillä ei tarpeeksi kokemusta niistä.

Mira kirjoitti...

Voi, onpa ihania ostoksia! :)

Aattelin itsekin päivittää Usvan vaatevarastoa sitten Reykjavíkissa. Siellä on paljon kivoja merkkejä tarjolla: Småfolkia, Nanoouta, Petit bateau'ta, Ida T:tä jne jne. Minirodinilta pitää varmaan edelleen tilata netistä, kun en ole varmaan ihan lähiaikoina menossa Ruotsiin.

Noi kaikki mainitsemani merkit sopii musta (pitkälle ja) hoikalle vauvalle parhaiten.

Kaneli kirjoitti...

Tietääkö kukaan Ver de terren mitoitusta? Tilasin Miniq alen loppurysäyksestä vk-puvun koossa 12m. Vähän riskillä, mutta senttimitat olivat ainakin pikkuisen niukemmat kuin Molo kidsillä.

Kaneli kirjoitti...

Jarna, 14e. Ei paha minusta. :)

jarna kirjoitti...

No ei todellakaan! Itse oli pakko ostaa se täydellä hinnalla tänään, kun oli niin söötti.

Roosa kirjoitti...

Aivan ihania lautasia!

Anonyymi kirjoitti...

Aivan järettömän ihania lautasia! siis kertakaikkiaan!

tv. Tiina :)