1. heinäkuuta 2009

Uusi menopeliTässä on Puhin uusin menopeli, Cybexin mustat Topaz-matkarattaat. Matkarattaiden hankinta tuli kesälomien aikaan ajankohtaiseksi, olemmehan melko liikkuvainen perhe, ja Puhi painaa jo sen verran, ettei pelkällä kantoliinalla kauaa pärjäile. Nämä mahtuvat hyvin autoon ja ne saa mukaan lentokoneeseen, ne on helppo kasata ja kivat työntää. Mökkireissulla niistä tuskin on iloa, mutta tässä eteen hyppää sama kysymys kuin vaunujen ostossa alunperin: Kuinka usein menemme vaunuilla maastoon?

Ihmettelen usein kaupungilla Emmaljunga-vaunujen suosiota, nehän on maasturin kokoiset! Ehkä monet sitten tosiaan mönkii niillä myös pururadoilla tai sienimetsässä. Minulle niin arki- kuin matkarattaissakin tärkeintä on helppous, keveys ja liikkuvuus. Teutonia Timmyissämme miinuspuolena on kaupungilla äärettömän kätevien kääntyvien etupyörien puuttuminen. Ne pikkupyörät on ainoa asia, mitä jäin kaipaamaan, kun myimme Brio Singit pois. Singit olivat kauniit, mutta hirveän suuret vaunut, jotka ei mahtuneet edes ratikkaan. Timmyt on pienet, mutta rumemmat, eikä etupyörät käänny. Toisaalta Timmyt on todella helppokäyttöiset (Brion ah, niin näppärään mekanismiin ei voinut koskaan luottaa) ja pikkuruiset.

Cybex-limossa selkänojan saa makuuasentoon ja etupyörät joko kääntymään tai pysymään, ja koko hökötyksen voi koota suht pieneksi paketiksi. Muutamallakin tuttavalla on nämä samat rattaat, ja palaute on ollut pelkästään positiivista. Pari päivää lastentarvikeliikkeissä pyörittyämme mekin päädyimme näihin. Haimme alkuun vieläkin kevyempää ja pienempää pakettia, mutta esim. Graco mojot vaikuttivat hajoavan käteen ja sekä niissä, että todella köykäisissä Haberkorneissa oli niin kaameat värivaihtoehdot, ettei ne tulleet kysymykseen. Cybexit muuttivat meille suoraan maahantuojalta sopuhintaan 120e.

4 kommenttia:

Saara, Björn ja Joas kirjoitti...

Jee! Hyvä valinta! :)

Me käytetään tätä nykyä lähes pelkästään noita Cybexejä! Ainoastaan isommille ruokaostoksille/kamalassa sadesäässä pääsee varsinaiset rattaat mukaan, koska niissä on jättimäinen tavarakori ja suuret pyörät, jotta kura ei roisku vauvan päälle.

Huomasitko, että noissa on vielä sellainen kantoripa, josta niitä on helppo kantaa koottuina?

anana kirjoitti...

Onnea uusista kieseistä :)

Pakko vinkata että meillä on Emmaljungat sekä matkarattaat ja jos on päiväreissu niin Emmaljungilla menemme ;) Meillä kulkee vaunuissa kahden lapsen tarvikkeet ja isokokoinen 2-vuotias nukkuu mukavammin kun mahtuu pitkin pituuttaan nukkumaan :)

Mira kirjoitti...

Meillä on kans noi (Saaran vinkistä muuten) ja sit Emmaljungan City Crossit. ;) Tykkään molemmista, eri syistä. Emmaljungat on tosiaan aika isot (vaikka mun mielestä esim. Briot on isompia), mutta niitä on sata kertaa helpompi työntää muualla kuin keskustassa (vaikka en pururadoilla käykään). Me ei asuta keskustassa, joten monesti kävelyretkille tulee kyllä valittua isot rattaat ihan mukavuussyistä. Keskustaan sitten päinvastoin. :)

Kaneli kirjoitti...

En olekaan tullut ajatelleeksi tuota tila-asiaa. Ja niin, ehkä ne muualla kuin keskustassa onkin hyvät. Ei kai niit äkukaan muuten käyttäisikään!

Mäkin tykkään, että Briot on järkyttävän isoja. Happyt on aika pienet, ja ne uudet Got (jotka on muuten tosi rumat minusta), mutta muut mallit on ainakin leveitä.