9. elokuuta 2009

Nuku nuku nurmitiitiäinen, tupakkamatti, tuki tuiki lampaani...


Tähän on tultu: vohvelikangaskapaloon käärittynä, silmät harson peitossa, tutti suussa. Noin se nukahtaminen sitten viimein käy.

Nukkumatti saapui tänään 00.10. Puhi kitisee ja vääntää silmät ristissä, muttei anna periksi. En oikein keksi syytä, enkä ymmärrä kitisevää - hihkuvaa - levotonta - haukottelevaa - karjuvaa - hysteeriseen itkuun ajoittain parahtavaa lasta. Mitään erityistä ei ole tapahtunut, ei uusia ruokia tai paikkoja. Rutiinit ovat pysyneet samoina: vaippa, yöpuku, iltapala, hampaanpesu, hyvää yötä isi/äiti, vellipullo meidän sängyssä ja sitten omaan nukahtamaan. Korostan, että Puhi on aina nukkunut aivan uskomattoman hyvin, eikä muutamaa satunnaista yötä lukuun ottamatta mitään ongelmia ole ollut. Nyt kuitenkin pari päivää ollaan rallattu pari kolme tuntia kestävät makuuhuonefarssit läpi, ennen kuin poika nukahtaa kunnolla. Uni on levotonta ja yöheräämisiä on normaalin nollasta yhteen sijaan neljästä kuuteen kertaa.

Nyt taitaa iän ja kehitysvaiheen puolesta olla levottomin nukkuaika ikinä: uusia taitoja tulee ovista ja ikkunoista, maailma avartuu. Tämän lisäksi pukkaa tietysti hampaita ja tukkaa päähän ja vaikka mitä. Eli koeta kestää, äiti-Kaneli... Mulla on maailman lyhyin pinna mitä tuollaiseen temppuiluun tulee, hampaissa kiristää jo nyt. Voi onneksi Puhi on tähän saakka ollut niin ihana nukkuja (kaiken muun lisäksi), ettei ole juuri tarvinnut niitä juttuja pohtia. Ja eiköhän tämäkin show ole vain yksi ohikiitävä vaihe meidän elämässämme.


Kauniita unia!

PS: SALAISTA POSTIA VASTAANOTETTU, KIITOSSS!

2 kommenttia:

Tiina kirjoitti...

Eipä voi muuta sanoa kuin jaksamista! Kaikki keinot sallittu, vaikka sitten moiset kääreet ja kapalot. Meillä on kanssa ollut hyväunisia lapsosia ja ne harvat valvomiset ovatkin vieneet pinnan välittömästi kireälle.

Turun Malla kirjoitti...

Voimia vanhemmille! Uniongelmat vetää kyllä helposti pinnan pinkeäksi ja mielen matalaksi... Toivotaan että pian tasaantuu!

Paljon haleja Selällään-poppoolta!

P.S. Ootko vielä ehtinyt/muistanut sitä hiusharjaa postittaa? :)