12. elokuuta 2009

Weekly News


Ihana oranssi R-Collection paita on viimeisin Salainen Postimme! Tykätään tosi kovasti, kiitos!

Ihana astiasetti mummulta! Hauskasta peltisestä matkalaukusta paljastui kaksi lautasta ja muki!

Hamppipesu keittiön lattialla


Huh, miten tapahtuu paljon ja nopeasti... Kuluneen viikon viisi keskeisintä asiaa tulee tässä:

1. Vanhempainrahan loppumisen tuomat taloudelliset haasteet, kaksi eri leipätyötarjousta (vakinainen ja sijaisuus) sekä yksi ohjaustarjous. Taiteilijataloutemme vuoksi olen joutunut syömään sanani lapsen kotihoidosta, häpeämään julmia sanojani vauvansa päivähoitoon laittavista vanhemmista, itkemään ja ihmettelemään ja sydän palasina tekemään päätöksen töihinpaluusta. Milloin tarkalleen ja minne - se ei ole selvää vielä. Kiireinen ja pelottava syksy edessä jokatapauksessa. En tiedä mitä ajatella tästä.

2. Koska ensimmäinen uutinen on niin hämmentävä ja pelottava, on toinen valoisa ja ihana. Puhilla on maailman paras hoitopaikka. Hän ei mene kunnalliseen päivähoitoon (julkisella sektorilla vuosia työskennelleenä voin sanoa, etten missään tapauksessa laittaisi alle 2v ainakaan päiväkotiin, ja senkin jälkeen varauksella ja paikasta riippuen). Ystäväni ja kotiäiti-ihminen on luvannut ottaa silmäteräni hoidokikseen ja kuukauden Puhia vanhemmalle tyttärelleen kaveriksi. Puhi saa siis olla kotihoidossa, ja parinkymmenen uuden ihmissuhteen sijaan hänen täytyy luoda vain kaksi. Isin joustavat työajat takaa kohtuulliset hoitopäivät. Lisäksi kotiympäristö, kotiruoka, kiireetön arki ja aikuisen taattu kokoaikainen huomio ovat systeemin parhaat puolet. Olen tyytyväinen. Ilman tätä hoitojärjestelyä jäisin ilman muuta kotiin.

3. Päiviä ja päiviä kestäneelle rutinalle saatiin tänään selvitys purukalusto-osastolta: Puhin kolmas hammas puhkesi tänään, vasemmalle ylös. Ihana pieni helmi!

4. Toissapäivänä Puhi oppi seisomaan tukea vasten. Järjestelin ompelukaappiani uuteen uskoon, kun yhtäkkiä kangaslaatikkoa nyrkeillään paukuttanut Puhi nousikin sitä vasten seisomaan! Tänään taas harjoiteltiin taitoa sängynreunaa vasten. Laskeutumisen kanssa on vähän vielä treenattavaa, mutta seisominen sujuu jo hyvin. Konttaamisesta on tullut jo aika helppoa.

5. Tyhjänpäiväisin kaikista: välikausi- ja talvivaatteet. Koot olisi varmaan vk 74 ja talveksi 80. Olen kytännyt huutista, nettikauppoja, kauppoja... Huh, mikä suo! Ei vielä ole löytynyt mieluista. Haluaisin yksivärisen puvun, johon voisi yhdistellä värikkäämpiä asusteita. Suosikkimerkkejä olisi Minymo tai Ver de Terre, mutta uusien hinnat huimaa päätä... Katsellaan!

6 kommenttia:

Vauhtivekaroiden äiti kirjoitti...

Hoitovapaalle siirtymisessä todellakin iskevät taloudelliset haasteet! Voi kun sitä kotihoitoa arvostettaisiin vähän enemmän..

Onneksi olet saanut järjestettyä hyvän hoitopaikan, silloin on helpompi palata työelämään.

Muuten, meilläkin pestään usein hampaita lattiatasolla :)

Mira kirjoitti...

Ihana toi hampaanpesukuva!

Ja mahtavaa, että Puhin hoito järjestyi noin hyvin! Voit varmasti palata töihin ihan hyvillä mielin, Puhi pärjää takuulla. Tärkeintä on minusta se, että hoitaja-aikuisella on aikaa lapselle -- kunnallisissa päiväkodeissa tuosta ollaan aika kaukana enkä mäkään kyllä pystyis tämän ikäistä sellaiseen laittamaan. Mä päätin jäädä kotihoidontuelle, sillä me ollaan tässä viimeisen vuoden ajan totuttu pikkurahalla kitumiseen kun sain vain minimivanhempainrahaa.

Tsemppiä syksyyn!

MrsAgatha kirjoitti...

Vinkkaan vaan että mulla on Huutiksessa myynnissä ruskea Ver de Terren talvihaalari koossa 80cm, linkki löytyy blogista ja blogi löytyy nimimerkin kautta... ;D (Hintavaraus ei ole kovin suuri...)

Kaneli kirjoitti...

MrsAgatha, kävin huutamassa ja katsoin että olinkin jo huutanut itse alle 8) Joten kiinnostaa!

maisa kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...

kirjoittaja poistin linkin takia edellisen tekstin, tässä se uudestaan:

ihana toi hampaidenpesukuva!

jostain kumman syystä päikkäriasiaa on tullut männäviikon aikana _hieman_ mietittyä. en kestä, enkä tiedä mitä teen, mutta toisaalta eipä ole enää tuolla koko lukuvuotta. summa summarum: aivan hirveää touhua.

ja tuohon ylempään postaukseen: mäkin pidin ennen kahvia jääkaapissa. siinä on rasvaa (siis ei mitään "oikeaa" rasvaa vaan nimellistä rasvaa) joka helposti härskiintyy huoneenlämmössä. nykyään juon kuitenkin vain pikakahvia, kämppikset kyllä keittää mutteripannupressoa. mutta reilun kaupan tai clipperin pikakahvi ja alpron soijamaito = AHH.

tulkaa teelle / kahville joku päivä, oli kiva nähdä!

m