13. joulukuuta 2009

1v


Puhi täytti marraskuun viimeinen päivä vuoden. Elämäni nopein, ihmeellisin vuosi. Äitivuosi. Puhi on reipas ja tomera pikkuinen poika, jolla on äitinsä temperamentti ja isänsä nokkeluus. Hän konttaa tuhatta ja sataa, uusin tyyli on hauskannäköinen puolikävely - puolikonttaus yhdellä kädellä, yhdellä polvella ja yhdellä jalk
apohjalla. Lisäksi Puhi kiipeilee ketterästi paikasta toiseen, vaikkei vielä kävelekään kuin tukia pitkin. Eräänä päivänä yllätin hänet peilipöydältä tanssimasta (sinne pääsee kun kiipeää koiran sängyltä jakkaralle ja siitä ylöspäin, ikkunapielistä tukea ottamalla). Puhi rakastaa sirkustemppuja, pää alaspäin roikkumista, hyppyyttelyä, voltteja ja kuperkeikkoja.

Leikei
ssä Puhi pitää eniten kirjojen lukemisesta, palikkaleikeistä ja siitä hassusta, värikkäästä vempeleestä, josta vipstaakkeleita painelemalla pompsahtaa ukkeleita esiin. Mielenkiintoisinta tuntuu kuitenkin olevan tällä hetkellä muut kuin leluasiat. Laatikoiden kaivelu, tanssiminen, kiipeily ja kaikenlainen asioiden tutkailu. Leluiksi kävisi parhaiten astiat, keittiövälineet, meikit (kielletty), polttopuut (kielletty), isin Puhille töistä tuoma rumpu ja muu sen sellainen. Mummun tuoma Plaston mopo on aika hieno myös!Puhilla on jo paljon selkeitä sanoja. Oppimisjärjestyksessä ne menee kutakuinkin Äiti, Isi, EI!, Hei hei, Hyyyyvä, Oho, Kiitos. Lisäksi laulua, höpinää ja kälätystä riittää mielin määrin salaisella pikkuisten kielellä. Olen ollut hämmästynyt Puhin puheenkehityksen nopeudesta, sillä moni töissä tapaamani lähemmäs kaksivuotias osaa suunnilleen saman verran sanoja. Taidot karttuvat joka päivä uusilla, ihmeellisillä taidoilla, ja Puhi on joka päivä enemmän lapsi ja vähemmän vauveli. Vaikka kuten eräs ystäväni (hänen lapsensa on pian jo täysi-ikäinen) sanoi Puhin syntymäpäivän kynnyksellä: se on aina vauva sulle.

5 kommenttia:

jarna kirjoitti...

Onnea paljon!

Kaneli kirjoitti...

kiitos!

Mia kirjoitti...

Paljon onnea! ja todellakin, aina ne on vaan vauvoja äidille. ;)

Maria kirjoitti...

Suloinen 1-vuotias. Paljon onnea!

Tuulikki kirjoitti...

Voi kuinka hienoa on ollut seurata pikkuruisen Puhin kasvamista upeaksi yksivuotiaaksi persoonaksi. RAKAS.