13. joulukuuta 2009

On meillä ollut aikaa olla yhdessäkin

Pidimme marraskuussa kaiken kiireen, stressin ja hässäkän keskellä pienen loman, ja suuntasimme lempimaahamme Italiaan! Meillä on kestoikävä tuohon ihanaan paikkaan, missä ihmiset hymyilevät syyttä suotta, kaduilla on värikästä, tuoksuvaa ja eloisaa, ruoka maistuu ihanalta ja kaikki rakastavat lapsia! Puhi rakasti erityisesti juuri saamaansa huomiota, suuria puistoja ja lintuja, joita oli kaikkialla.

Otimme yks kaks kaiken kiireen keskelle lennot Milanoon, ja kävimme sieltä käsin junalla tarkastamassa Venetsian biennalen. Toissa vuonna teimme saman reissun kahdestaan. Enpä olisi silloin uskonut, että seuraavalla kerralla meitä onkin matkassa kolme!


Suurimmat työkiireet ovat onneksi takanapäin, ja olen voinut taas omistautua myös perhe-elämälle. Taiteilijaperheiden kuviot ovat tunnetusti hankalia, ellei mahdottomia - näin siis meilläkin. Aikataulujen kanssa on ollut temppuilemista, syyllisyys poissaoloista painaa, parisuhde on kovilla, elämä yhtä junassa istumista ja lepohetket vähissä. Puolisolta tällainen vaatii kohtuutonta joustoa ja ymmärrystä, meillä on molemmilla onneksi samantyyppiset ammatit, joten tilanne on tasapuolinen. Puhi ei tietenkään vielä voi ymmärtää, miksi äiti on ollut paljon poissa, ja se on kyllä kirpaissut kovaa. Onneksi selvisimme voittajina tästäkin hullunmyllystä, ja toivotaan, että ennen seuraavaa jomman kumman vanhemman työpiikkiä ehdimme viettää paljon laatuaikaa ihan kotosalla. Onneksi kohta on taas lomaa ja vapaata!

3 kommenttia:

jarna kirjoitti...

Ihania kuvia!

Mira kirjoitti...

Todellakin, aivan ihania kuvia!

Anna Stuttgartista kirjoitti...

Mahtavia kuvia! Ja varmasti ihana loma.