16. helmikuuta 2010

Aarteita sisustukseen

Viikonloppuna kävi joulu.

Kirpputorilta löytyi tällaista: 2 kirkasta Ote-lasia, uusia (yht. 5e), uusi Cotton candyn polka dot- kuvioinen pussilakanasetti Puhille, lasten koko (14e), tummanruskea silkkityynyliina (1,5e), vaalea pellavatyynyliina (2,5e), Arabian Kesti-kulho (3e), servettejä (0,5e). Nämä ja seitsemällä eurolla liljoja. Niitä sai jättikimpun. Pidän erityisesti ruskeasta tyynyliinasta, joka sopii hyvin sohvaamme sekä Mokon lintukuvioiseen silkkityynyliinaan.

Minä olen onneton sisustaja. Takerrun yksityiskohtiin ja pitäydyn niissä. Ilman miestäni kotimme olisi yhtä isoa pikkukiviasetelmaa ja keittiöpyyhesarjaa. Isiharakka hoitaa isot linjat, minä valitsen tapettia apuna ja laittelen kukkia maljakoihin. Kun tapasimme, tyylimme olivat äärilaidoilla: minulla ei ollut, hänellä oli pelkistetty, ultramoderni japanilaishenkinen koti. Onneksi olemme yhtä mieltä yhteisen kotimme sisustamisesta: jos näyttää hyvältä ja tuntuu mummolalta, kaikki on kohdallaan. Viikonlopun sisustuslöydöt tukevat tätä ajatustamme kodista.


Sitten löysin kellariimme unohtuneen pahvilaatikon, jossa oli tuomisia Isiharakan kesällä tyhjentyneestä mummulasta. Kolme Riihimäen kannellista lasipurkkia, Humppilan sininen maljakko (no en pidä sinisestä vieläkään mutta maljakon muoto on kaunis), Hienoa Teetä - purkkeja, sekä kolme isoa keltavihervalkeaa kukkakangasta, varmaankin verhoja alunperin. Yhdestä ajattelin ommella Puhille kesätakin, vähänkö tulisi hieno! Mitähän muilla tekisi?


Sokerina laatikon pohjalta löytyi tämä ihana pieni peili! Se sai heti paikan - vessasta. Nyt siellä on kaksi ihan erinäköistä vanhaa peiliä rinnakkain, näyttää tosi hauskalta! Lisäksi säälittävän pieni veskimme sai tilan tuntua tämän toisen peilin myötä. Taustalla näkyy muitakin mummulan aarteita: papan vanha urku. Ei ole soittokunnossa, mutta esineenä niin kaunis. Koko olohuoneemme on tapetoitu muuten tällä tapetilla (ja iso makuuhuone tällä ja keittiö tämäntapaisella, näistä siis vain yhdet seinät). Tapetti on niin kreisi, ettei olla raaskittu repiä pois, vaikkei sitä ihan viime kesänä laitettua.. Tarkoituksena on vielä maalata muut seinät, ovet ja ovenpielet uudestaan, valkoinen pohjamaali on näiden ihastuttavien tapettien rinnalla aika ankea.. Mutta aina tulee joku toimelias huominen, tänään tehdään dippivihanneksia ja köllitään...Ai niin, joku kysyi että mitä teen työkseni. Lyhyestä virsi kaunis:

Tällä hetkellä työskentelen varhaiskasvatuksen parissa. Päivätyö, kuukausipalkka, periaatteessa mielenkiintoinen työ. Toisaalta olen käynyt teatterikoulun - eli voisi sanoa, että olen ohjaaja siis monessakin mielessä.Ei kommentteja: