2. helmikuuta 2010

Puhtaat valkeat lakanatMIKSI...?


... valkoiset bodyt ja paidat tuhraantuvat aina mustikalla ja muulla mahdottomalla? Ja miksi tahrat tuntuvat lähtevän värillisistä vaatteista helposti, kun valkoisiin rinnuspieliin ne juuttuvat lopullisesti?

... sukkapari ei koskaan pysy yhdessä? Minne kaikki ne katoamistempun tehneet menevät?

... pyykit kuivuu vintillä talvellakin (hitaammin kylläkin) - vaikka on pakkasta?

... pesuaineen annostelu ei koskaan mene tasan, vaan nestettä jää aina plörö pohjalle, niin että se viimeinen annos pitää sitten täydentää seuraavasta pullosta, joka on ehkä eri merkkiä?

... hipit ja muut tiedostavat pesevät sappisaippualla vaikka se sisältää elukan sappea? Entä miten Vanish toimii?

... pyykkikori ei ole ikinä typötyhjä?

Sille, joka pystyy antamaan selityksiä tälle pyykkivuoriin kyllästyneelle, lupaan lähettää lahjuksia ja lentosuukkoja!

5 kommenttia:

Taija kirjoitti...

-Klorite, lempiystäväni.Sillähän voi pestä myös värjääntyneen värillisen pyykin. Ja valkoinen on aina valkoista, ei koskaan harmaata.
-Unohda vanish, häivyttää tahran lisäksi myös värit. Olen valitettavasti onnistunut pilaamaan tällä muutaman vaatteen.
-Ecoballs, kestä kauan, on ympäristöystävällistä, mukana tahranpoistoaine joka toimii aika hyvin. Kestää 150 koneellista, mutta jos tuoksua kaipaat, unohda nämä pallot.
-Rasvatahroihin parasta on fairy, mutta muista, ei pesukoneeseen.
-Illalla täytä kone viimeisenä, laita se käyntiin aamulla ensimmäisenä.
-Ja ne sukat, kirjoita kauppalappuu sukkalukko.

Marianne kirjoitti...

- Sukkapareista _suurin osa_ löytyy, kun saa kaikki (tjaa, enpä tiedä onko kaikissa perheissä 3 likapyykkikoria) pyykkikorit pestyä tyhjiksi (=kestää max. samaan iltaan asti tyhjinä, mutta olet kuitenkin pessyt korin pohjallakin olevat sukat) ja kaikki puhtaat pyykit viikattua. Tämän tiedän vain ja ainoastaan siksi, että meillä tapahtui juuri edelläkuvailtu ihme kokonaisuudessaan. 8-O
Tyhjänä pyykkikorit pysynee vain, jos kaikki perheessä on alasti, käyttää paperia kaikkeen kuivaamiseen ja sängyissä kertakäyttölakanoita. Luovutan - pursuilevat pyykkikorit voittakoon.

- Samaa kun joskus ihmettelin, sain tietää että pyykkien kuivaminen on kemiaa: kuivaa pakkasessakin, koska tapahtuu sublimoituminen, eli ne ensin jäätyy ja jää sitten muuttuu suoraan kaasuksi.

- Sappisaippuaa käytän, koska sillä lähtee suurin osa tahroista ja se on luontoystävällinen, eikä siinä oo myrkkyjä. Lehmäpolot.

- Meillä olis lähes täsys purkki Vanishia, kerran kokeilin, eikä niihin tahroihin toiminut. Kertakokeilulla siis en luota pinkkiin.


Lopputuloksena totean, että ei auta kun oppia rrrrakastamaan pyykkäystä ja pyykkihuoltoa.
Olen matkassa jo puolivälissä, kun 6v mm. kestovaippapyykkäystä on jo takana. ;D
Vois piristää itteän vaikka ripustamalla pyykkejä kuivamaan vuoropäivinä värien mukaan/vaatetyypin mukaan (paidat, housut jne)/vaatteiden käyttäjien mukaan tms. :D

Kaneli kirjoitti...

Marianne, mene synnyttämään! Mun veikkaus on tänään tai torstaina! :D

Marianne kirjoitti...

:D Ei vielä, äiti on kipeä, joutusin muuten meneen ihan yksin! 8-O

maisa kirjoitti...

Käytän sappisaippuaa lähinnä siksi, että siinä ei ole kemikaaleja ja se sappi on teurasjätettä. MUTTA en koske siihen sapisaippuaan käsin, sen verran yök se kyllä on.

(Ja sitten pesupähkinät on tosi hyvä juttu, ja ei ala pesukone tai pyykki haisemaan epämääräiselle kun pyykin sekaan laittaa 10 tippaa eteeristä öljyä. Kai eteeristä öljyä voi käyttää kanssa normaalinki hajusteettoman tms. pesuaineen kanssa. T: PYYKINPESUHIPPI :D)