7. helmikuuta 2010

Saunaan!


Meillä asuu tätä nykyä pieni saunatonttu! Suihkuttelu ja kylpeminen on aina kuulunut Puhin suosikkihommiin, ja nyt uutuutena häntä viehättää kovasti myös saunominen. Haa! Puhi huutaa ja osoittaa kiukaalle. Lisää löylyä, haa! Ja sitten hän hörppää lisää vettä mukistaan kuin mikäkin äijä.


Saunassa Puhi istuu joko sylissä tai sitten meidän välissä pienessä ammeessa. Meillä on ihana ja hyvälöylyinen puusauna, mutta se vetää maksimissaan neljä aikuista saunojaa kerrallaan. Saunomme usein naapuriperheen kanssa, silloin Puhi kiertää sitten sylistä syliin.


Sauna ja pesutilat sijaitsee kellarikerroksessa, jaamme ne naapuriperheen kanssa (kellarin, saunan ja takkahuoneen kautta voi kiertää hauskasti asunnosta toiseen ilman pakkasenpuremia!). Tälle yläkerran ovelle saakka Puhi saa kulkea itse, mutta portaikossa ja kellarin läpi kävellessä on turvallisempaa tulla sylikyydillä.


Kylpytakki tuli viileille pesuhuonereissuille tarpeeseen, kiitos siitä Mummulle! Saunatöppösinä toimii Lindexin sinimustat robotossut. Olisi kivaa käyttää äidin ja isin tapaan Reinoja, mutta niitä on saatavilla vasta pari kokoa myöhemmin.


Kylmällä verannalla meillä on myös ihmeteltävää: lasisienet ikkunanväleissä aiheuttavat huvittavia ohhoh - huokailuja kerta toisensa jälkeen.

5 kommenttia:

Kirsikka kirjoitti...

Mitäs mitäs Reinoja saa jo koosta 20 alkaen, nyt nopeasti Puhille reinot jalkoihin! Voi kun olis sauna, ihanat kuvat!

Kaneli kirjoitti...

Oijoi! Saako? Meidän kylän valikoimat alkaa koosta 25!

Vauhtivekaroiden äiti kirjoitti...

Kivoja kuvia ja ihana tuo kylpytakki. Meilläkin on ollut pitkään hankintalistalla, mutta jotenkin mieluisia ei ole löytynyt..

Saara, Björn ja Joas kirjoitti...

Ihana pieni tonttunen!

Heh. Mä kävin Suomessa olleesa parikin kertaa saunassa, mutta aina vasta Joaksen nukkuessa. No, tiedät kyllä Joaksen vilkkaiden, joten pimeä puusauna jossa on eristämätön kiuas saa ehkä odotella siihen asti kunnes tuo pysyy jo hetken paikoillaankin :)

Kirsikka kirjoitti...

Jossei hinta kirpaise niin tossut saisi www.reinokauppa.fi. Ensiaskel Reinot vain vaaleansin. ja pun. (koko 20), ruskeana perinteiset Reinot alkaen koosta 22. Hinta 34,90 ja päälle pk:t 7,90. Pitäisi myös löytyä Citymarketeista jne. Nuo pk:t nostaa hintaa "kivasti". Menipäs mainostamiseksi, mutta meillä rakastetaan nuita tossuja koko perheen voimin! (Ekaluokkalainenkin halusi vielä Reinot sisäkengikseen kouluun) :)