5. helmikuuta 2010

Välikausipulman paluu


Taas kolkuttelee se kamala aika vuodesta, jolloin täytyy ruveta ajattelemaan seuraavaa vuodenaikaa. Talvipuvun hankintaan meinasi kerta kaikkiaan mennä hermot, ennen kuin löysin aivan ihanan Ver de Terren ja
Mrs Agathan (kiitos!) Ihastuin merkin värivalikoimiin ja korkeaan laatuun, ja tilasinkin saman tien antrasiitinharmaan välikausipuvun koossa 86cm. Kuvittelin kevään ja syksyn ulkoilupukuongelman asusteita vaille hoidetuksi... Pieleen meni! Kitukasvuinen pikku Puhimme on niin pieni, että hän hukkuu tuohon vk-pukuun! Ajattelinkin etsiä käytettyä kohtuuhintaista asua koossa 80cm. Käyttäisin sitä kunnes tuo varastossa odottava puku on sopivampi.

Merkit ovat minulle edelleen hepreaa, en ymmärrä pilareita enkä teippejä, enkä sitä paljonko niillä on väliä. Ulkonäköseikat ymmärrän kyllä sitäkin paremmin: ei Reimateciä, ei sittarimerkkejä, ei monenkirjavia pukuja, ei kaksiosaista. Äkkiä katsottuna tykkäisin vaikkapa Jonathanin tähti-puvusta.

Lihavointi
Minä en käsitä kolmen neljän puvun hamstraamista. Onko sille jokin muukin syy kuin turhamaisuus? Haluan ja tarvitsen lapselle hyvän, kestävän ja kivannäköisen puvun ulkohommiin. Hienostelut on sitten erikseen, meillä ei lähdetä kaupoille haalarissa.

Siispä huutista selaamaan, mutta kysynkin teiltä: Mikä merkki ja miksi? Mitä ominaisuuksia arvostat ja mitä odotat välikausiasulta?

4 kommenttia:

anana kirjoitti...

T2H:n Uffo on kyllä loistava haalari. Tosin käytettynäkin taitavat olla aika hinnoissa.

Vk-puvun pitää olla tarpeeksi väljä, teipatut saumat sekä kaunis. Käyttöä varten se on eli väri pitää olla sellainen ettei tarvitse lasta kieltää hyppäämästä kuralammikkoon jos niikseen tulee ;) Ohuilla "kauppahaalareilla" ei tee mitään sillä ne eivät kestä leikkiä ja meidän lapsetei käy kaupassa haalareissa :)

MrsAgatha kirjoitti...

Ole hyvä, hyvä että haalari kelpasi! =)
Meillä oli viime keväänä ja syksynä Remu-haalari ja olin siihen oikein tyytyväinen, tänä vuonna tuo haalari jatkoi matkaansa pihahaalariksi ystävälleni ja kestänee vielä tän kevään hyvin! Käytettynä Huutiksesta ostin ja tosiaan piti pojan kuivana vaikka olis ollut vähän märkää ruohikkoa. Oli halpakin! =)

Meillä ei tosiaan ollut kuin tuo yksi haalari ja syksyllä tuntui että se ei riitä kun likaantui hoidossa ja missään välissä ei kerinnyt sitä pestä. Tänä keväänä tullee siis toinenkin, mutta enempää ei kyllä tarvita!

Minäkään en tosiaan ymmärrä että miten jotkut voi tarvia 4 haalaria, miten niitä edes kerkeää käyttää?

Marika kirjoitti...

Ver de Terrejä saanee pienemmässä koossa käytettynä ihan kohtuuhintaan, ja nuo pienemmät ei juuri ole käytössä kuluneet. Uffojen pienin koko, 80, taas vastaa VDT:n kokoa 86.

Yhdellä haalarilla pärjännee hyvin vähemmän aranvärisin laadukkaan haalarin + kuristen kera. Muutoin meillä on ainakin haalari ollut niii-in kurassa, että en ole ehtinyt saada haalaria kuivaksi, ennenkuin ollaan jo sitä tarvittu. Kurahousut auttanevat siihen, ettei haalaria tarvitse niin usein pestä :).

Zallaah kirjoitti...

paitsi taitavat lapset saava sitä kuraa haalarin+kurahousujen väliin, tai ainakin meillä. joten yhden vkhaalarin lisäksi on ollut vedenpitävät housut+takki, ja kaupoille takki erikseen =) niin löytyy aina jotain kuivaa vaatetta tuonne, kunhan nuo kaikki lumet sulaa niin itku tulee sitä kuraa ajatellessa jo valmiiksi ;)
remulta oli tulossa tänävuonna joitain yksivärisiä haalareita, ajattelin sellaista koettaa meille ekaa kertaa.
pidän myös teipatuista saumoista ja kestävästä kankaasta, ei ne ohuemmat kestä tuolla hiekan sekassa möyriä!