20. kesäkuuta 2010

Kauppaan!

Tässä muutama kuva edelliseltä kauppareissulta, ja onnistuin näköjään kirjoittelemaan (hiukan maailmantuskaisia) ajatuksianikin pitkästä aikaa!

Meillä käydään kaupassa pari kertaa viikossa. Prisma ja pari muutakin kauppaa on ihan naapurissa, joten ostosreissut hoidetaan apostolinkyydillä. Nyt kun Puhi jo jaksaa ja tykkää kävellä pidempiäkin matkoja, rattaita käytetään lähinnä ostosten kärräämiseen. Me pyritään ostamaan vain tarpeeseen, ja ylimääräisiä kauppareissuja tulee tehtyä harvoin, kun syömisiä suunnitellaan etukäteen. Yhden peruskauppakerran hinta on noin 40e.

Lapsiperheen on haastavaa elää ekologisesti. Pyykkikone laulaa, vaippoja kuluu tuhottomasti, vaatteet jää pieniksi koko ajan... Ja kaupassa käyminenkin on vähän haasteellista: kotimaista ruokaa saa käytännössä vain kesällä (ellei sitten elä pelkällä perunalla ja leivällä), luomumaito maksaa mansikoita (joo sitä ei tällä kulutuksella raaskita ostaa), reiluja ja/tai luomutuotteita on edelleen saatavana ihmeen rajoitetusti, luomulihaa, soijavalmisteita tai tofuvalikoimaa ei marketeissa juuri näy... Kuitenkin eettiset valinnat on meille tärkeitä, ja mieluummin rajaan ruokavaliotani tai maksan ruuasta vähän enemmän, kuin ostan mitä tahansa sikanautaa omantunnon kustannuksella.

Onko teillä lapset mukana kaupassa? Töissä monet asiakkaat sanoo, että tuntuu vaivalloiselta raahata lapsia työpäivän jälkeen kaupoille.. Ja usein leikki-ikäisillä onkin kiukkuhermo pinnassa ostoksilla. Meillä Puhi ainakin toistaiseksi vaan tykkää siitä, kun saa tehdä samaa juttua meidän kanssa, vaikka kyseessä olisikin niinkin arkinen homma kuin ruokaostokset.

Mutta tässä muutama kävely- ja kauppakuva!


(Puhin hattu Marimekko, huppari Shampoodle, paita, housut ja kintaat kirpparilta)

8 kommenttia:

MrsAgatha kirjoitti...

Me käydään kanssa koko perhe yhdessä kaupassa. Tosin tuo meidän vilperi istuu joko rattaissa tai ostoskärryissä, ei ikinä kyllä kävelisi noin nätisti kuin teidän pieni Puhi! =)
En mä koe hankalaksi käydä lapsen kanssa kaupassa, tuo kuitenkin myös kuuluu perheeseen joten se otetaan mukaan perhejuttuihin! Ja täytyyhän lasten oppia käyttäytymään kaupassa, siinä ei taida kuivaharjoittelu kotona oikein auttaa... =D

Kaneli kirjoitti...

Aamen :D

Annika kirjoitti...

Minä käyn pääasiassa yksin (tai mummi mukana) Danskun kanssa kaupassa. Joskus meillä huudetaan, mutta vain siksi, ettei haluttaisi istua kärryissä. Kävely noin nätisti ei täälläkään onnistu millään.

Vauhtivekaroiden äiti kirjoitti...

Meillä käydään sitkeästi koko perheen voimin 1-2 kertaa viikossa Prismassa. Ja aikaa kuluu kerrallaan noin 1,5 tuntia, kun pitää katsella lelut, vaatteet ja sitten hoitaa ruokaostokset.

Pojat ovat joko rattaissa tai yleensä kuitenkin omissa autokärryissään. Kävelemään veljeksiä ei voi oikein päästää, koska molemmat liikkuvat aina juoksemalla. Ja yleensä vielä eri suuntiin..

Puoleen väliin kauppaa päästään ihan kivasti, sitten alkaa poikia kyllästyttää. Kassojen kohdalla ollaan jo kaikki ihan "hermoina" ja päätetään, että jatkossa ei lapset lähde mukaan kauppaan..;)

Mutta samalla systeemillä vain jatketaan :)

Mira kirjoitti...

Meilläkään ei oikein onnistu Usvan "irti päästäminen" kaupassa. Yleensä se juoksisi samantien omia menojaan, tosin hetken ajan se jaksaa auttaa äitiä (ja isiä) ja kantaa tavaraa koriin. Kärryssä/rattaissa viihtyy aika vaihtelevasti, joskus hyvinkin mutta useimmiten haluaisi muutaman minuutin jälkeen jo juoksentelemaan...

Usva on kaikesta huolimatta useimmiten kaupassa mukana mutta toisinaan jätän sen isin kanssa kotiin ja nautin itse rauhallisesta kauppareissusta. ;)

Saara, Björn ja Joas kirjoitti...

Me käydään kaupassa monta kertaa viikossa ja Joas on aina mukana. Joskus mennään kävellen (kauppa tien toisella puolella eli kotiovelta matkaa sinne on n.100 metriä) ja joskus taas rattailla, jos kaupassakäynti yhdistetään vaikka leikkikenttäreissuun. Meillä kun ei ole sitä autoa, niin ostan mieluummin vähän kerrallaan , mutta useammin. Saa sitten hedelmät ja vihannekset tuoreina, kun niitä ei tartte säilöä viikkoa jääkaapissa. Näin kesäisin nuo tuorejutut kyllä ostetaan useimmiten torilta.

Kaupassa Joas työntää yleensä omia pikkukärryjä tai sitten on niissä auto-ostoskärryissä. Hyvin viihtyy :)

Mia kirjoitti...

Yhden kanssa on helppoa käydä kaupassa, mutta neljän kanssa ei niinkään kivaa. ;)
Siitä huolimatta välillä käyn yksin kaikkien kanssa tai jos mahdollista niin mies on kotona parin kanssa ja käyn sitten toisen parin kanssa kaupassa.

Kaneli kirjoitti...

On muuten hassua, miten yksinäisestä Prismareissusta on alkanut lapsen myötä nauttia ihan eri tavalla. :D