28. kesäkuuta 2010

Pöllötakki

Pitkään ja hartaasti ompelemani pöllötakki on vihdoin valmis ja onnistunut! VOITONRIEMUISTA tuulettelua tähän väliin! Kasvunvaraa on juuri sen verran, että viileämpien kelien koittaessa takki on sopiva. Takki valmistui monien mutkien kautta.

Sain ystävältäni Mallalta "helpon" takkikaavan, mutta ryssin homman ihan itse: leikkelin niukasta määrästä kangasta (tilattu muuten Etsy.comista, siellä Fabricshoppe) palat miten sattuu (kaksi oikeanpuoleista etukappaletta) jne... Jouduin siis säveltämään paljon, kyllästyin koko hommaan välillä ja heitin ompeleen nurkkaan, mutta anoppini kultaisella ja kärsivällisellä ohjauksella ja avustuksella takki on viimeinkin valmis!

Sovitettaessa huomaa, että se kaipaa vielä yhden piilonapin, mutta muuten siitä tuli ihana, oikeastaan paljon parempi kuin odotin! Olen ommellut aina silloi tällöin sitä sun tätä, mutta en oikeastaan mitään hankalampaa, tai no, mitään vaatteita ylipäänsä.


Tuo laukku, jonka Puhi on ominut täysin itselleen, on isi-Harakka haalinut mulle joskus aikaa sitten (kun hän ei vielä ollut isi-Harakka enkä minä äitilintu). jostain. Käytin sitä ennen, punkimpana, enemmän, nyt tuo pieni tyylitaituri kuskaa siinä Lego-ukkoja ja autoja.
Takin puolesta SYKSY SAA TULLA! (no ei nyt ihan vielä kuitenkaan...)

5 kommenttia:

MrsAgatha kirjoitti...

Oikein hieno takki kyllä! =)

Ja tuo Puhin laukku on hieno!

Sari. kirjoitti...

Ihana takki! Ja ihan terapeuttista kuulla, ettei muillakaan ne helpotkaan ohjeet ihan suoralta kädeltä välttämättä onnistu ;) Mutta lopputulos on todella ihana, rakastan noita värejä!

Turun Malla kirjoitti...

Hih!

Lopputulos on kyllä ehdottomasti vaivan arvoinen!!

Muista, että meikäläisenkin käsityöAPUA!-hotlinelle voi myös aina soittaa, jos menee sormi suuhun (ja langat solmuun ja kaavapaperit ruttuun)! ;D

Malla

Kaneli kirjoitti...

Ihana Malla! Taidan soittaa muutenkin vaan tässä joku päivä! :) Halauksia!!

Anonyymi kirjoitti...

Kas siinäpä täydellinen kangas! Ja takki! Ja poika!

--
Elina