5. heinäkuuta 2010

Jäätelökesä?


Mitäs te olette mieltä tästä pikku-Marin tragediasta? Tyttö on siis pitänyt leikkikioskia, mutta rahastanut oikeasti ja myynyt oikeita jäätelöitä. Terveystarkastaja kuumottaa hankkimaan myyntiluvan tai sulkemaan kioskin.

Tyttöparka! Kesän paras leikki onkin laiton!

(kuva Iltalehden jutusta)

6 kommenttia:

Jennies kirjoitti...

Ymmärrään hyvin perheen harmistuksen, mutta nämä ovat varmaan viranomaisille aika hankalia rajatapauksia. Jos yhdelle lapselle sallii poikkeuksen lainsäädännöstä, löytyy aina joitakin ihmisiä jotka käyttävät tätä väärin hyväkseen. Sitten kohta on pitserioita lasten nimissä, jotta voidaan välttää valvonta :/

Itse henkilökohatisesti ihmettelen, miksei terveystarkastaja vaan antanut asian olla, mutta voihan olla että joku (esim. paikallinen kioskiyrittäjä) on tehnyt valituksen kioskista. Ja kyllähän tyttö myi jäätelöitä voitolla tienaamismielessä, eli ei se ihan silkkaa leikkiäkään ollut.

Kaneli kirjoitti...

Aika samat ajatukset mulla kuin sinullakin, Jennies. Hankala juttu!

Ballohedi kirjoitti...

mun mielestä tytön pitäs vaan saada jatkaa leikkiä ja antaa myydä jätskiä. Kuitenkin viattomasta asiasta kyse josta ei oikeasti harmia kellekkään koitune. (paitsi sille kylän oikeelle kioskille kun ihmiset ostavat mieluummin kannatus mielessä lapselta jädensä:)

inni kirjoitti...

Miun mielestä lakia ei saa rikkoa, vaikka olisi söpö ja reipas lapsi. Eli hyvä, että hommalle pistettiin stoppi, vaikka ymmärrän, että se harmittaakin.

Katalaiina kirjoitti...

Samaa mieltä innin kanssa, vaikka kyllä ymmärrän toisaalta tytönkin harmituksen.
Siltikin, leikki leikkinä ja ansiotyö ansiotyönä.

Ballohedi kirjoitti...

niin no ei tossa ny kovin montaa ruplaa rahhaa pyöri et sinänsä...
mut mä ny en oo koskaan kannattanukkaan näitä suomen lakeja.
Anarkistina saanen siis olla tyystin erimieltä:D