6. heinäkuuta 2010

Korkeasaaressa
Käytiin reipas viikko sitten Korkeasaaressa. Olin vannonut, etten enää koskaan menisi eläintarhaan. En oikein voi hyväksyä ajatusta siitä, että villieläimet suljetaan liian pieniin häkkeihin ja sitten ihmiset voivat rahasta käydä yytsimässä niitä. Siskot kuitenkin tulivat kylään ja toivoivat Korkeasaarta, joten hellyin, ja sinnehän lähdettiin: kaikki me sisarukset ja pikku Puhi.


Pantteri sai lihaa ja tiikeri listi apajille pyrkineen lokin.


"Älä enää ota kun ei saa ilman tota häkkiä" neuvoi joku puolisoaan kuvaamisessa. Miksi eläintarhassa kuvatessa häkki ei saa näkyä? Ei siellä missään safarilla olla.


Tämä oli manuli. Tykkäsin siitä. Se kökki tuossa samassa asennossa vielä silloinkin, kun poislähtiessä kävin tarkastamassa.


Näiden ja pöllöjen reviiri luonnossa on ainakin 4 km2. En voinut lakata ajattelemasta sitä, ja lisää tietoa tarjoili infotaulut, jotka olivat... no, informatiivisia.


"Ota miusta kuva näitten ihanien kukkien luona!" pyysi Anna 7v.


Ja Puhi se vain istua kökötti.


Aikas Iso Pikkuveli

Puhi piti eniten kaloista, krokoista ja kilpikonnista, joita voi seurata akvaariosta sekä vedenpinnan ylä- että alapuolelta. Tiikerin nähdessään hän huokaisi ihastuneena "Oooo, kisu!"

Satukirjassa riikinkukko rääkäisee hassulla tavalla, jos isi lukee. Nämä saarella asuvat eivät sanoneet mitään, olla patsastelivat vaan häkellyttävän komeina.


Karhut vaikuttivat viihtyvän kivasti. Metsästelivät hedelmiä lammikoista ja kiipeilivät puihin.Reissu oli mukava, syötiin eväitä ja saatiin aikaa kulumaan nelisen tuntia. Puhikin viihtyi erittäin hyvin, välillä kävellen, välillä rattaissa. Väkeä oli, muttei ruuhkaksi asti. Positiivinen yllätys oli sekin, että eväspaikkoja oli monta ja pariin kohtaan oli järjestetty grillausmahdollisuudetkin, eikä ostettavaa tai naposteltavaa tyrkytetty joka nurkalla. Opasteet oli aika hääppöiset, ja karttaa ei hoksattu ottaa lipunmyynnistä, joten hakuammunnalla mentiin.. Mutta jos aikaa riittää, Korkeasaari on aika kiva retkipaikka! Ja vinkki! Me mentiin tylsinä autolla, mutta lapsuuteni eläintarhakäynneistä muistan lähinnä ne lauttaretket.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Ihanat tunnelmat.Tuutikki