1. heinäkuuta 2010

Shoppailua

Läksimme ostamaan pimennysverhoa, palasimme astioiden ja veitsen kera.

Ensin pimennysverhopulma: Tarve on 140cm + 190cm kokoiselle verholle. Standardipituus on 170cm, mutta meidän talossa ikkunat on jonkin verran tavallista korkeammat. Tämä sulkee näköjään pois kaikki aleverhot, ja oikeastaan ylipäätään kaikki perusmallit. Haluan siis ehdottomasti rullaverhon. Onko ideoita tai kokemuksia, mistä voisi saada pidemmän? Maitokauppaan juostessani vilkaisin myös lähikaupan tarjonnan: Prismassa verhon maksimipituus olisikin 185cm. Täytyy harkita, voinko elää sen kiusallisen puuttuvan viisisenttisen kanssa...

Meidän perheen alehankinnat ovat aika pienimuotoisia. Kun ei tarvitse mitään, ei tule ostaneeksikaan. Joitakin perusvaatteita olen tilannut ja ostanut Puhille syksyä ajatellen, mutta en jotenkin osaa ajatella nyt niin pitkälle. On loma ja vain tämä hetki!

Mutta tänään mieheni vei minut shoppailemaan. Yhteinen mielenkiinnon kohteemme on sisustaminen ja design. Muuten en välitä suomalaisesta muotoilusta niinkään, mutta astioita rakastan. Olemme vaihtaneet juomalaseja kuusivuotisen suhteen aikana kolme neljä kertaa, ja nyt on taas se lasi löytynyt: Iittalan Ote. En pidä lasin ulkonäöstä maailman eniten, mutta lasi on kädessä todella mukava, on tilava eikä kaadu herkästi (voittaa näissä ominaisuuksissa nykyiset Kartiot). Nämä tuli siis meille harmaina.Mulla on Muumimuki-vamma. En pidä niistä, ne on sellaista juntti-designia, HobbyHallin tilaajalahjakamaa, hauska väriläiskä kattauksessa. En pidä niistä! Mutta samalla minä myös rakastan niitä! Meillä on siis muumimukeja arkikupposina, ja äidillä jonkin sortin astiaskitsofrenia. No, jokatapauksessa sain tänään Hosulin. Ja se on ihana. (Sanottakoon vielä, ettei mulla niitä onneksi kaapillista ole, mutta jonkunen kuitenkin...)
Sitten on vielä eräs arkiluksusasia, nimittäin veitset. Ennen miestäni en tajunnut niistä - tai mistään keittiöön liittyvästä - yhtään mitään. Nyt japanilaiset veitset kuuluvat peruselämään. Koska ne nyt vaan on niin loistovehkeitä. Tämä Sataken vihannesveitsi kotiutui meille tänään.


5 kommenttia:

Jennies kirjoitti...

Me tilasimme mittatilauksena rullaverhot ihan kaihdinliikkeestä. Ovat virolaiset, ja tulivat huomattavasti halvemmaksi kuin Prisman verhot. Eli kannattaa käydä myös verholiikkeissä kysymässä tarjousta. Itse en kykenisi elämään sen puuttuvan viisisenttisen kanssa, sen verran paljon sieltä tunkee valoa.

Heta kirjoitti...

Meillä entisessä asunnossa oli ihan järkyn isot ikkunat + korkea huonekorkeus. Meidät pelasti Ikea. Sieltä löytyi joka ikkunaan sopivat rullaverhot (pimentävät). Ja näkyvät ne samat rullaverhot edelleenkin roikkuvan ko asunnossa. Hintakaan ei todellakaan ollut paha. Itsekkin mietittiin tuota teettämistä, mutta kaikki hinnat, mitä kyseltiin, oli liian hintavat.

Ps. Itseäni ainakin jäis vaivaamaan se puuttuva 5cm.

Meli kirjoitti...

Meillä löytyi muistaakseni Jyskistä, pimennysverho nimenomaan korkeisiin ikkunoihin.

Kaneli kirjoitti...

Jyskissä oli kaikissa leveissä verhoissa maksimipituus 170cm. Ainoastaan 90cm leveässä pituus oli myös 210cm, mikä oli kyllä vähän kummallista!

Tinzy kirjoitti...

Käyppä katsomassa Ikean sivuilta :) Niillä on muistaakseni joku 195cm pituus täysin pimentävissä verhoissa.

Laatu voi sit tietty olla hiukka huonompaa kuin kalliimmissa mutta onhan se hintakin edullisempi :)