25. elokuuta 2010

Our house: Kyökki

Näkymä ovelle päin. Ikkuna löytyi kellarista, kello on perus Ikeaa, kukkaset tuli juuri pois muuttaneilta naapureilta. Tässä on meiän keittiö.

I'll light the fire, while you place the flowers
In the vase that you bought today.
Staring at the fire for hours and hours,
While I listen to you play your love songs
All night long for me, only for me.Ihmiset tykkäävät esitellä kotejaan täällä blogilandiassa, ja toiset ihmiset (tai minä ainakin) olen äärimmäisen kiinnostunut katselemaan kuvia ja lukemaan tarinoita tekijöiden kodeista. Vaikken varsinaisesti sisustusblogeja luekaan, remppablogeja kylläkin, pidän yksityiskohtaisista kuvista ja kertomuksista. Tässä siis tästä hyvästä (ja sen sairastelupäivän tylsyyden vuoksi).

Aloitetaan talovalokuvat keittiöstä. Se on väärän mallinen ja vähän rempallaan, mutta siellä kokataan paljon hyvää ruokaa, leivotaan leivonnaisia ja katsotaan muumeja iltapuurolla. Ikkunassa on pitsiverhot, sillä a) tällaiseen mummonmökkiin ne sopivat kuin nenä päähän ja b) ikkunan alla kulkee jalkakäytävä, ja halusimme vähän näkösuojaa peittämättä valoa.


Tämä on suosikkikohtani keittiöstä. Istun mieluiten ruokapöydässäkin kasvot tänne suuntaan! Peräseinän retrotapetti löytyi Tampereelta Radiokirppikseltä, sitä oli 3 rullaa (femman rulla) eli presiis! Kuvan teki mieheni, siinä olen minä. Seinän opetustaulu on HEO:n varastolta, ystävämme opetti siellä, ja bongasi hylätyt taulut. Pulloon tehty lamppu on mummolasta, samoin kuin Riihimäen purkit ja tuo laatikkopöytäkin.


Tämä lamppu on peräisin erään muotoilijatuttavan varastosta. Prototyyppi, joka ei päätynyt tuotantoon tällaisenaan.


Mutteripannut lieden reunalla. On meillä Moccamasterkin, mutta espresso on vaan niin paljon parempaa!Jääkaapin oveen on kulkeutunut polaroidit ensimmäiseltä yhteiseltä matkaltamme ja ryömivästä Puhista, sekä valokuva-automaattisarja Berliinistä. Magneetit on lahjoja ystäviltä.


Funkkishyllykkö löytyi talon vintiltä. Maalaus on siipan ikivanha tekemä, kuvassa on tällä kertaa ystävämme Piktor. Suolasirotin-kitsch-ällötys on lahja mummilta, pakkohan se oli laittaa esille. Purkit ja kannut on kulkeutuneet mikä mistäkin, leipälaatikko kirpparilta 2e, parturileikkuri on vaarin vanha, pikku-Pehtoori ja retrokattila ex-poikakaverin tädiltä, pikkuruiset maustepurkit mummolasta.


Our house, is a very, very, very fine house.
With two cats in the yard,
Life used to be so hard,
Now everything is easy 'cause of you.

1 kommentti:

Jonna kirjoitti...

Kivannäköistä! :)