6. elokuuta 2010

Tossuttelua

Meillä, kuten muillakin, on edessä päivähoidon aloittaminen, ja päivähoitoa varten tarvitaan tietysti sisätossut. Päiväkodissa tossut ovat ehdottoman tarpeelliset jo turvallisuudenkin vuoksi. Puhin perhepäivähoidon käytännöstä en tiedä, mutta ajattelin että järjestetään tossut nyt joka tapauksessa, meillä on talvella kuitenkin viileä lattia, joten kyllä ne käyttöön päätyvät, vaikkei hoidossa niitä sitten tarvitsisikaan. Perus Tintti-tossut ovat kätevät ja asialliset, mutta tyyyylsäääät! Katselin sitten etsy.comin läpi, valintakriteerinä lähinnä nahkaiset tai ainakin nahkapohjaiset tossut. Halusin myös tukea käsityöläisiä, siksi jälleen etsy. Sieltähän löytyi vaikka mitä ihanaa, tässä parit herkut!
Mini Toesin valikoimissa oli hauskat pöllöt, heiluvakorvaiset norsut (samaisia on myös Meltonilla ja Tinyzonellakin) ja noin ihanat rusettiprinsessatossut! Voi olisipa minulla tyttölapsi!

Little Friend myy kierrätysmateriaaleista tehtyjä villatossuja nahkapohjilla. Suosikkini on nämä ihanat turkoosit!Linnut ja raitatossut Wildcubs. Onko liian tyttömäiset nuo vaaleanpunaiset lintuset?!


Kurkkasin samalla myös kotimaista tarjontaa, ja Tohvelisankarissa silmääni miellytti nämä pupuporkkanatossut. Sääli vain, että valikoima oli varsin selvästi sukupuolijaoteltu, ja varsinkin poikien tossut olivat niin... no, kliseisiä. Minusta on hölmöä olettaa, että pojille automaattisesti ostetaan jalkapallo- ja merirosvoaiheisia juttuja, sinistä, mustaa ja vihreää. Tai ehkä se sitten todella on niin.


Loppuun pieni tarhantädin vinkkilista tossuttelijoille:

1. Hanki sopivan kokoiset tossut. Aika usein näkee 3-vuotiaalla eskarikokoisia tossuja, ja toisaalta myös ajat sitten pieneksi jääneitä ja puhkikuluneita varpaiden kiusaajia.
2. Hanki sellaiset tossut, jotka lapsi osaa pukea itse, tai joiden pukemisen opetteleminen on (ikätason mukaan) mahdollista.
3. Tuo tarhaan tossut, joilla ei ole suurta arvoa. Päiväkodissa hukkuu vaatteita tämän tästä, ne vaihtuvat toisten kanssa tai sitten maailma vain nielee ne syvyyksiinsä. On kurjaa, jos kalliit robeezit tai isoäidin lahjatossut joutuvatkin hukkaan.
4. Nimikoi tossut, molemmat, selvästi ja kestävällä merkinnällä.

3 kommenttia:

Vauhtivekaroiden äiti kirjoitti...

Kivoja tossuja kaikki! Meillä ollaan käytetty Starchildeja :)

MrsAgatha kirjoitti...

Tosi kivoja löytöjä! =)

Meillä oli pojalla perhepäivähoidossa mukana tossut jotka jäi nyt kesän aikana pieniksi. Uusia en ole ostanut kun havaitsin ettei ne tossut tainneet hoidossa kovinkaan usein olla jalassa. =)

Anonyymi kirjoitti...

jos Starchild tossuista tykkää, niin nyt wilmiksellä kiva tarjous (näkyy siellä etusivulla). itse ehdin jo toisaalta tossut tilata, kun alkuviikosta aiheeasta kirjoitin. meillä nämä 3- ja 4- vuotiaat pojat mieluusti valitsevat ne poikamaiset paloautot ja kauhakuormaajat ;o)

terveisin, poikien äiti (kirjautumatta)