21. syyskuuta 2010

27

aamutunnelmaa

Täytin 27- vuotta. Ikäkriisiä ei voitu välttää. Olen saanut ensimmäiset pysyvät silmäryppyni (merkkejä paljosta naurusta, onneksi), tissit rötköttää (imetinhän liki 8kk), painoa on tullut +12kg viimeisen viiden vuoden aikana (ennen kärsin syömishäiriöstä), ostan yhä hienompia naamarasvoja, jokaiselle vuorokaudenajalle omansa (ikään kannattaa sijoittaa, se karttuu jatkuvasti), tiedän, että elämä on täynnä valintoja (kaikkea ei onneksi saa kukaan) ja tunnistan elämän rajallisuuden (ja nautin ehkä enemmän kuin koskaan ennen)!

Vanhenemisen pitäisi olla o n n e l l i s t a !

27. Ei paha. Alle 30 vielä. Nuori vielä! Tytöttelyiässä! Taiteilija, taiteilijan vaimo, äiti, burleskitanssijatar, keijukainen, prinsessa, hassuttelija, ajattelija, tunneihminen, kunnon ihminen. Jos katsoo minua kymmenisen vuotta sitten, "kauneimmillani", sisälläni vallitsi sellainen kaaostila, että hyvä, että se on kultareunainen muisto enää. Joka hetki pitäisi ajatella, että tässä kohtaa on hyvä, tällä tavalla.

Mitä kaikkea olenkaan tähän saakka saanut ja saavuttanut. Suurimmaksi onnistumiseksi lasken tämän näinkin hyvin pyörivän, tasaisen, hyväntuulisen arkielämän, lapsen, miehen, oman perheen, elämän tasapainon.

Jos eläisin edes 70-vuotiaaksi, on vielä yli puolet kaikesta jäljellä. Ei vielä kirvestä kaivoon, siis. Mitähän kymmenen vuoden päästä, 37v?! Ei sekään ole vielä paha. Hätäisesti keski-ikäinen. Ikä on numeroita. 27 on just hyvä!

7 kommenttia:

MrsAgatha kirjoitti...

Onnittelut synttärisankarille! =)

Mä täytin kesän alussa 30 ja voin sanoa ettei se ole niin paha sekään, mä nyt tosin taidan olla ikinuori! ;D

Pinja kirjoitti...

Näinhän se on et ikä on vaan numeroita ;) Mäkin kyl oon huomannu et naamavoiteiden hinta nousee.. 10v sitte ostin aina alle 5e garnier tai mikälie kasvovoiteen ja seki tuntu aivan älyttömän kalliilta, nyt tuntuis ettei sellasta moskaa voi naamaansa laittaa (mainonnan uhri oon..).

sussu kirjoitti...

Onnittelut! :)

jarna kirjoitti...

Onnea.Mukava lukea pohdintaasi...
Koen itse menneen nuoruuden samoin kuin sinä: hyvä että on ohi.
30v-päivänä huokaisin helpotuksesta.

Minä olen tykännyt olla oman ikäiseni sen jälkeen kun pahin nuoruus jäi taa. Tunnen eläväni koko ajan parasta ikää ja kaikenkukkuraksi koen että paljon ihania, tyytyväisiä vuosia on edessäkin. Esim. nykyiset 5-kymppiset elävät huikean hyvää elämää=)

Hanna kirjoitti...

onnea kovasti! :)
vuoden viisaampana voin sanoa ettei se että joskus lukee aamulla hesarista muutakin kuin sarjakuvat tee kalkkeutunutta ja wanhaa. :D

Vielä tätä on tässä missä piehtaroida. :D

Sari. kirjoitti...

Kaksseiska. Ei paha, ei ollenkaan.

Mä itkin kolmekymppiskriisin syyskuussa 2002. Täysin siis sillon 21. Oltiin jo kolmannella kymmenellä. Ja kun kohta se kolkyt on totta, ei se tunnu enää niin pahalta. Elämä itsessään on ollut hyvä :)

Onnea ihana!

Turun Malla kirjoitti...

Myöhäiset onnittelut täältäkin!!!

Tutun tuntuista pohdintaa, kieltämättä... Ihmeellinen on elämä.

Olet niin ihana ja rakas.
Paljon halauksia koko perheeltä!

T.Malla