30. joulukuuta 2010

Kovan onnen neuletakki

Syksyn lopulla päätin neuloa Puhille villatakin. Ostin Anttilan alesta mustaa FlipFloppia ja rupesin hommiin helpoimmalla mahdollisella ohjeella. Nyt, kun yritän etsiä linkkiä siihen ohjeeseen, en tietenkään löydä sitä, mutta helppo se oli. Ainaoikeeta vaan ja selkeänmuotoisia etu- ja takakappaleita.

Ihme kyllä sain tekeleen valmiiksi, ehkä kuukausi sitten. Siitä tuli tällainen:

 (Kuvitelkaa äänitehosteet. Pienellä oli jotain protestoitavaa.)

Nyt jos jaksaisin tehdä toisen ja muuttaisin jotain, niin tekisin pienemmillä puikoilla. Tuosta tuli jotenkin "löysä", ja ilmeisesti mun käsiala ei auttanut asiaa yhtään. Toinen kämmi kävi siinä, että tein liian tarkkaan ohjeen mukaan ja takista tuli mun makuun aika lyhyt. Olin jo heittämässä puikkoja nurkkaan, mutta Anopin ja Mallan avustuksella päädyin neulomaan pyöröpuikoilla koko hökötyksen ympäri vielä muutamaan kertaan, niin että sain aikaiseksi vähän lisäpituutta ja aika kivannäköisen kauluksen ja reunan. Projekti eteni hampaita kiristellen, mutta nyt meillä on ihan käyttökelpoinen neuletakki!

Ihkut pöllönapit olen ostanut Etsy.comista joskus ihan muuta varten, ja voi olla, että joudun kuitenkin vaihtamaan ne, kun ovat tähän vähän liian suuret (tai siis lävet on liian ahtaat). Nyt kun katselen tätä, tulee mieleen, että pitäisi tehdä lisää...! Toisaalta, hermoa kiristää aina tuo neulominen niin paljon, etten ole ihan vakuuttunut siitä, onko se mulle just se paras harrastus.

7 kommenttia:

Lumikettu kirjoitti...

Hienohan tuosta tuli ja ihanat napit. Itsekin olen villatakkiprojektia aloittelemassa. 8,5 kk poika vaan on vielä niin kiinni äidissä ettei käsityöt kovin nopeasti edisty :)

Jonna kirjoitti...

Tuohan on oikein suloinen! pitäsköhän tuota itselläkin kokeilla ;)

Saana kirjoitti...

Kivahan tuosta neuletakista tuli! :) Itse ehkä oisin laittanut siihen valkoiset perusnapit, mutta hienostihan nuo pöllönapitkin näyttävät käyvän.

Mulla odottaa käsityökorissa inspiraatiota tehdä pojalle neulepusero. Sukkia, pipoja,lapasia ja kaulureita kyllä olen tänä talvena suihkinut vaikka kuinka paljon.

Saana kirjoitti...

Siis käsityökorissa odottavat LANGAT inspiraatiota kutoa pojalle neulepusero.

Turun Malla kirjoitti...

Hyvä Jatta!

Hieno tuli! :) Ja hyvä että vinkeistä oli apua.

Itse sain juuri valmiiksi (taas yhdet...) lapaset ja nyt aloittelen huimaa neulemekkoprojektia... kalastajanlangasta... Että noin kymmeneen vuoteen ei sitten tarviikaan enää miettiä, että mitäs sit neulois.
Toivon kyllä että se onnistuisi, ajattelin loppuhuipennukseksi värjätä sen punaiseksi, kun oon turhaan metsästäny punaista monikäyttöistä mekkoa kaupoista.

Itte käytän muuten kans aina yhtä numeroa suositusta pienempiä puikkoja, ja jos tuntuu että silti tulee epätasaista, niin pesu ja silitys tekee ihmeitä! (Mutta muista tarkistaa hoito-ohjeista lämpötilat !!!)

Halauksia paljon, rakas.

Malla

jarna kirjoitti...

Ihanan realistinen raportti, kiitos, sain hyvät yömyöhänaurut! =D

Manteli kirjoitti...

Elä vaihda nappeja, ne lävet löystyy joka tapauksessa! HIENO!!!