29. joulukuuta 2010

Our house: Bedroom

 Our house -sarja jatkuu aikuisten makuuhuoneen esittelyllä. Huoneella on tarkat säännöt: siellä saa tulla käymään, mutta siellä ei leikitä. Jos tulee yöllä tai aamulla, kuten Puhi tekee, saa tulla viereen, jos nukkuu tai on rauhallisesti. (vaistovanhemmuuteni päättyy siihen kohtaan, missä pitää luopua omasta tilasta omassa sängyssään) Koira ei nuku siellä ollenkaan, ei sängyssä eikä lattialla. Huone on siis ihanan rauhallinen, talon perällä oleva pakopaikka. Meidän huone.

Maalaus on Sokerin kouluaikainen työ, ja sänkykin on hänen käsialaansa. Nurkassa kököttävä Kastor on parasta, mitä huoneesta löytyy. Tänäkin talvena se on saanut lämmittää taas oikein urakalla.

 Sokerin puolella lukulampun virkaa toimittaa tämä työmaavalaisimesta fiksattu tunnelmavalaisin. 

 Tässä näkymät ovelta huoneeseen päin. Ikkunan alla kulkee jalkakäytävä, joten nuo pitsiverhot oli ainoa järkevä ratkaisu. Rokokoosohva sopii tänne hyvin, ja sen kanssa tuo funkkishylly, joka yhdessä kodissa on toimittanut kenkähyllyn, toisessa astiahyllyn ja nyt kirjahyllyn virkaa. Nuo karvamatot on mummulasta kotoisin, ja oven edessä oleva lampaantaljan käänsin vuosia sitten itselleni yhden teatterin varastonsiivoustalkoiden yhteydessä. Kunnon pesu lumihangessa teki siitä kuin uuden!


Hyllyn päällä on tärkeitä asioita: hääkimppuni, ensimmäinen meistä koskaan otettu valokuva (polaroid kuuden vuoden takaa) ja helmipurkki, joka piti nostaa kampauspöydältä Puhia pakoon.

Tässä ovelta toiseen suuntaan. Nuo komerot on ainoa kunnollinen säilytystila, mitä tämä huvikumpu tarjoaa. Kampauspöytä tuoleineen on mummulasta, tykkään siitä ihan älyttömästi!

Tämä Sokerin työ on kampauspöydän yläpuolella. Se on lempparini, ja kaiken lisäksi tosi hauska potretti meistä!

 Sitten vielä pari yksityiskohtaa.. Nämä hatturasiat (Ikea ja kirppis) sisältävät kaikki koruni ja sen sellaiset. Kirjojen päällä kököttävä harakka päätyi meille Sokerin työpaikalta, ja pienen väännön jälkeen se sai jäädä. :D

Noita tuoleja meillä on tosi monta, suunnittelijasta tai mallista en osaa sanoa, mutta aika selkeetä funkkista nekin. Kassi on Hanna Sarén ja mä rakastan sitä vieläkin! 

Yöpöydän olen saanut mummiltani joskus, se on venäläinen ja aika söötti. Kansi aukeaa ja kun sen avaa, se alkaa soida. Sisällä on luonnollisesti tilaa koruille ja muille aarteille. Mun puolen lamppu on Sokerin kunnostama ja tuota herätyskelloa en ajatellut soittaa enää ikinä!

(Kastorin lisäksi parasta huoneessa on tietysti tuo kokonaisen seinän kuviotapetti!)10 kommenttia:

MrsAgatha kirjoitti...

Teillä on kyllä todella ihanan ja viihtyisän näköistä, ei voi muuta sanoa! =D

Unikuu kirjoitti...

oi,nätti makkari..
meillä on yksi iso lelulaatikko makkarissa ja välillä neljä henkeä nukkuu 160cm sängyssä.. ehkä joku päivä vielä on "oma huone" jonne saa mennä olemaan ihan hiljaa..

Pinja kirjoitti...

Teillä on kyllä niin ihanan isot noi huoneet,mahtavaa ku makkariinkin mahtuu sängyn lisäksi sohva, kirjahylly, kampauspöytä ja vielä jää noin paljon tilaa.. Meillä mahtuu just sänky ja pieni lipasto, ja tilaa ei jää yhtään :D

Kaneli kirjoitti...

Pinja, onhan noi aika isoja kaikki, paitsi Puhin huone. Tuo makkarikin on yksinään mun edellisten kämppien kokoinen. :D

Mae kirjoitti...

Oi, kaunista on, ja totisesti on isot huoneet! Tuo sohva on ihana, onhan se teillä uusi? Ja voi peilipöytää, mun on sitä niin ikävä. <3

Sari. kirjoitti...

Ihana, rauhallinen, aikuinen <3

Kaneli kirjoitti...

Ei kun toi sohva on se, mikä ennen oli olkkarissa, mutta se oli niin pieni sinne että hommattiin olkkariin "uudet" ja siirrettiin toi makuuhuoneeseen. :)

Samuel Pidgin kirjoitti...

Hei toi on ihan loistava idea että teidän huone on nimenomaan TEIDÄN, että siellä ei leikitä jne. Kopioin tämän idean heti :D

Kaneli kirjoitti...

Joo, mä en rupee tohon "me kaikki 18 henkee nukutaan tällä samalla hetekalla" juttuun.. En vaan pystyis! Eikä mekään mennä Puhin huoneeseen sekstaan, niin ei sen tarvi tulla meidän huoneeseen leluineen. :D (ok, videoo saa katsoa meiän sängyssä vkl-aamuisin)

Jonna kirjoitti...

Kivalta näyttää =)

Kiva olisi lukea sinun kasvatusmetodeistasi ja teidän perheen "säännöistä" enemmänkin :) Esimerkiksi tuo juttu, että makuuhuoneessa saa käydä, mutta siellä ei leikitä oli mielenkiintoinen sääntö. Tuollaisia ei ole itse vielä tarvinnut miettiä, mutta tuollainen sääntö tulee ehdottomasti käyttöön meillekin =)