25. joulukuuta 2010

Paketti äidille

Shoppailen itselleni nykyään vaatteita aika harvakseltaan, ja nekin kerrat yleensä kirpputoreilta tai reissusta. Aatonaattona yllätin itseni ensin Guessin alessa (mukaan tarttui neulemekko, neuletakki ja parit leggingsit) ja sitten Tizzianassa. Kaltaiseni rimppakintun on todella hankalaa löytää varresta sopivia saappaita. Semmoisia olenkin haeskellut iänikuisiin Dr. Martensin saappaisiin kyllästyneenä taas sekä viime että tänä talvena, kunnes torstaina satuin kävelemään Fredalla, suosikkiostoskadullani. Tizzianan ikkunassa paistatteli alekylttien alla koko joukko ihania Billi Bin saappaita ja kyltti: EXTRA NARROW. Kipaisimme liikkeeseen, ja erikoiskapealla varrella varustettuja saappaita oli koossani jäljellä tasan yhdet. Ja nyt ne yhdet on tässä.


Ne ovat juuri sopivat. Ehkei täydelliset, mutta sopivat. Omaan makuuni olisi vieläkin yksinkertaisempi malli ollut mieluisampi, mutta pidän näistäkin tosi paljon. Ja varsi istuu kuin hansikas, eli enää ei tarvitse ravata missään sovittelemassa! Just sopiva korko, viitisen senttiä. Se on naisellinen, mutta kuitenkin sellainen, jolla voi juosta bussin kiinni. Maiharisaappaissa kyllästyin siihen asenteellisuuteen, välillä on ihanaa olla korkoa myöten naisellinen. Muunlaisia talvikenkiä en osannut kuvitellakaan vaihtoehtona, olenhan mekkotyttö henkeen ja vereen. Hinnasta lähti vielä -20%, joten läksin kaupasta tyytyväinen hymy naamalla ja iso kassi kainalossa.


Myyjä kertoi, että Billi Bi valmistaa kaikkia saappaitaan usealla eri varrella: wide, normal, narrow ja extra narrow. Täytyykin tutustua merkin valikoimiin tarkemmin, ja pitää silmät auki, sillä aina tulee seuraava ja sitä seuraava kenkäkriisi...

Tizzianasta sen verran, että se on Fredan monista ihanista kenkäliikkeistä mielestäni selkeästi asiakasystävällisin. Omistajat puhuvat suht hyvin suomea, mutta vaihtavat mielellään englantiin, jos huomaavat, että asiakkaan kielitaito riittää. Keskustelu kulkee ja neuvoja saa kysymättäkin, mutta myyjät ovat myös hienotunteisia ja antavat tilaa pähkäilijälle. Merkit ovat laadukkaita ja kengät ajattoman tyylikkäitä. Suosittelen kaikille!


5 kommenttia:

Mari kirjoitti...

Kauniit saappaat! Minulla tahtoo olla sama ongelma, varret meinaa jäädä aina löysäksi...

Anonyymi kirjoitti...

Moi,

ajattelin muistuttaa, että suutarilla saa kavennettua (aitoja nahkasaappaita ainakin) saappaita muutamalla kympillä. Tuohan se kenkään lisähintaa, mutta jos löytyy UPEA pari, niin kannattaa harkita kavennuttamista :)

Kaneli kirjoitti...

Juu, olen kyllä pitänyt suutarin mahdollisuuden avoimena. Aika monissa saappaissa on vain sellainen ongelma, kaventaminen ei välttämättä onnistu mallista johtuen, tai sitten kaventaminen muuttaisi kengän luonnetta ei-toivotulla tavalla..
Ja jostain syystä tuntuu että suosimani yksinkertaiset mallit ei ikinä löydy sieltä Prisman hyllystä, vaan aina jostain sen verran kalliista putiikista, ettei tee mieli maksaa enää suutaria siihen päälle!

Vakkarisuutarillani saappaiden kavennuttaminen maksaa noin 35e/kenkä. Jos kengät maksaisi 100e (no, en ole nähnyt vielä satasen täydellisiä kenkiä, mutta jos... ;), tulisi kavennuksen kanssa kengille hintaa jo ihan kivasti. Mutta tietysti jos olisi sattunut silmään sellaiset, niin onneksi on suutarit! Ihmiset muutenkin luopuu kivoista kengistä herkästi niiden kuluessa, kun suutari voisi tehdä niille vielä monenlaisia ihmeitä!

Nanna kirjoitti...

Mahdottoman kauniit saappaat! :)

Lilli kirjoitti...

On kyllä kivat kengät. Täytyypä ottaa nimi talteen. Itsellä kun on ongelmana varsisaappaissa, ettei löydy tarpeeksi isoa kokoa varsistaan. Minulla kun on sitten taas aivan liian valtavat pohkeet useimpiin varsisaappaisiin. Ja tietenkin pitäisin kovinkin paljon varsisaappaista.

-Lilli-