31. joulukuuta 2010

Perunasalaatti ja hyvää uutta vuotta!


Äidillä on tänään keittiövuoro, ja vuodenvaihteen menuun kuuluu tietysti nakkeja ja perunasalaattia. Teinkin vieraita varten iiiison kulhollisen vegaanista perunasalaattia, sekä iiiison kulhollisen tuoresalaattia. Nämä nautitaan soijanakkien ja Dijon-sinapin kanssa, kyytipojaksi siemaillaan Rainbow-Pommacia. Tästä tulee ihanaa! Onnellista uutta vuotta kaikille!


Perunasalaatti

- noin kilo Rosamunda-perunoita
- 2 isoa happamahkoa omppua
- 3 suolakurkkua
(pilko kaikkiylläolevat pikkuisiksi kuutioiksi)
- 1 pieni purkki kapriksia
- Pieni puolikas punasipuli (pilko niin pieneksi ettei Sokeri huomaa)
- 1 purkki X-tra kevytmajoneesia
- kolmisen desiä maustamatonta soijajugurttia
- pikkusen oliiviöljyä
- mausteeksi pippuria, sitruunapippuria, vähäsen suolaa ja sitruunamehua jos on  (meillä ei ollut).

Pilko ja möössää. Avot. Äitikin osaa.

Vihreä salaatti

- Iso kerä jäävuorisalaattia
- Rucolaa
- Tammenlehtisalaattia
- 2 rasiaa kirsikkatomaatteja (puolittele)
- 1 kurkku (mää otan ne vetiset keskustat pois ja ripottelen vähän suolaa uraan joka jää jäljelle ennen pilkkomista, niin salaatista ei tuu vetistä vaikka joutuisi odottelemaan)
- Pinjan- ja auringonkukansiemeniä
- Vähän suolaa ja oliiviöljyä


Helpoin mahdollinen pestokastike, salaatille

Oliiviöljyä
Basilikaa
Oreganoa
Suolaa

Rämmi sillä vauvanruokavehkeellä muhjuksi. 
Tulee ihanaa, voin luvata.

2 kommenttia:

Lilli kirjoitti...

Mistäköhän ihmeestä muuten tulee tuo perunasalaatti ja nakki perinne? Miksi juuri perunasalaatti ja nakki kuuluu uuteen vuoteen? O_o Ite en ees kauheesti tykkää perunasalaatista mutta silti sitä syö tottumuksesta kerran vuodessa. On se jännä juttu.

Kaneli kirjoitti...

Niinpä! :)))