29. toukokuuta 2011

Raparperitaivas


On kevät ja raparperitaivas.

3 munaa, 3½ dl sokeria, 100 g voita, 1½ dl (soija)maitoa, 4½ dl vehnäjauhoja, 2½ tl leivinjauhetta, kauheesti raparperia+ fariinisokeria
Vatkataan munat ja sokeri vaahdoksi. Lisätään (keskenään sekoitetut) kuivat aineet ja sitten sulatettu voi ja maito vuorotellen. Kaapitaan taikina voidellulle pellille. Ripotetaan pinnalle raparperitaivas ja fariinisokeria. Paistellaan 225c reipas vartti. Huoms! Toi sokerimäärä kuulostaa ihan naurettavalta, mutta tulee tarpeeseen. Soijamaitoa käyttämällä saa piirakkaan kans makeutta lisää. Meidän raparperit on ainakin joka vuosi aika tiukkaa tavaraa, joten taikinan makeusaste saa olla aika kova. 


Sitten vaan odotellaan.

Ja odotellessa tietysti voi nuolla kulhon ...

Vastaleivottu piirakka taipuu myös lahjaksi.. Pari hyvänkokoista palaa, take away-ruokarasia, Stockan kuvastosta leikattu päätön mies, sipaus liimaa, pari helmeä ja pätkä narua. Kappas! Avajaislahja on valmis.

Noora Isoeskeli: 100 yritystä piirtää David Lynch. Napa Galleriassa 18.6. asti. Kannattaa vilkaista, jos sattuu liikkumaan Eerikinkadulla!

1 kommentti:

Lilli kirjoitti...

Kulhon nuoleminen on aina se paras kohta leipomisessa :) Jopa itse uunituoreen leipomuksen maisteleminen menee mulla yleensä kakkoseksi, niin hyvää se taikina aina on (ja hyvin usein jopa leipomusta parempi, en oo koskaan ymmärtäny tätä miksi on niin mutta niin se vaan on :))

-Lilli-