28. kesäkuuta 2011

Juhannus

 Mitä teillä puuhattiin juhannuksena? Meillä oli pihajuhlat vanhan ystäväporukan kesken. Mukana oli toki myös uusia aveceja ja muita tuttavuuksia. Sää oli (huonosta ennusteesta huolimatta) kertakaikkiaan täydellinen! Pöytä notkui monenlaisia herkkuja, jokainen toi jotakin. Grillistä saatiin soijanakkeja, vegehamppareita, maissia ja kesäkurpitsaa, sitten oli peruna- ja halloumisalaatteja, uunituoreita sämpylöitä, dipattavia vihanneksia, dippejä ja guacamolea, suolaisia ja makeita piiraita sun muuta. Istuskeltiin, vaihdettiin kuulumiset, soitettiin yhdessä Spotifyyn kokoamaamme juhannus-playlistiä ja nautittiin elosta. Pikkuisella Puhilla riitti leikkikavereita: varmaan jokainen pelasi jotain vuorollaan pienen isännän kanssa.


 Lapsivieraiden mentyä nukkumaan aikuiset kokoontuivat olohuoneeseen juomaan viiniä ja fiilistelemään yötöntä yötä. Tulikin sitten fiilisteltyä oikein kunnolla: menimme nukkumaan aamukuudelta.


 Juhannuspäivän kohokohta oli jalkapallopeli Brahen kentällä. Helsinki oli ihanan hiljainen, ja tällaiset amatööritkin saivat kohkata pelikentällä ylhäisessä yksinäisyydessään.

 Puhi on seurallinen lapsi ja nautti joka hetkestä. Yöunille meno on venynyt joka päivä pidemmälle, mutta toisaalta hän ottaa tunnit takaisin aamusta: tänäkin aamuna herättiin vasta klo 11!


Kaikesta kivasta äksönistä huolimatta sunnuntai-illan rauhallinen jätskipiknik perheen kesken taisi kuitenkin olla Puhin viikonlopun kohokohta. 

Ei kommentteja: