17. heinäkuuta 2011

Kalakeittosunnuntain keltainen resepti!

Mene ulos, älä välitä tihkusateesta, leiki ja mekasta = järjestä tilaa masuun. Sisälle tultuasi käy pisulla, pese kädet, vaihda housut kuiviin kun kuitenkin on tarvis. Jos et voi mennä ulos, kuluta suuri määrä energiaa jollakin vaihtoehtoisella tavalla.

Sitten ota korkea tuoli ja käy pesemään uusia perunoita (10-15 pientä) ja porkkanoita (3-4 normikokoista). 

Pilko porkkanat. Äiti pilkkoo perunat ja yhden (kevät)sipulin. Laita kiehumaan (300g osin sulatetun) seikuutioiden kanssa kasvisliemeen (Reformin luomujauhetta 1rkl). Anna kiehua reipas 5min. Kuori vaahto päältä ennen muiden ainesten lisäämistä. 

Ota äidin keräämät sekalaiset yrtit ja pilko ne saksilla tai veitsellä (muutama kourallinen). Pilko aika kauan. Äiti käyttää sulatetut katkaravut (3dl) öljyn ja chilijauheen kanssa pannulla. Lisää kakaravut keittoon, lisää puoli litraa maitoa ja pieni rasiallinen pippurista tuorejuustoa. Kuumenna keitto uudelleen, tässä kohtaa äiti voi halutessaan suurustaa soppaa jauholla. Lisää mausteiksi sitruunapippuria, salviaa (1/2pss) ja chilijauhetta. Kata pöytä ja vaadi juomaksi tuoremehua. 


Tyrkkää yrtit joukkoon ja huuda SYYYÖÖÖMÄÄÄÄÄN! 




Nautitaan Billie Holidayn tahtiin leppoisin tunnelmin. Hyvää keittosunnuntaita kaikille! :)

2 kommenttia:

Lilli kirjoitti...

Herrrrkullista :) Ja hauskaa.

Harmi kun mies ei suostu syömään kalakeittoa :( Muuten sitä ois meilläkin jo tarjottu.

-Lilli-

Anonyymi kirjoitti...

Minkä herkullisen keltaisen kala- keiton taitava pikkumies saikaan aikaan. Vesi herahtaa kielelle.