23. heinäkuuta 2011

Stadin uuni

Kalasatama Temporary on joutomaapläntin innovatiivista väliaikaiskäyttötoimintaa. Meillä (Helsinki international Theatre) on ollut siellä esityksiä sekä viime että tänä kesänä. Lisäksi siellä järjestetään keikkoja, näyttelyitä, graffitipuuhaa... 


...ja sitten siellä on pizzauuni.


Stadin uuni on puilla lämmitettävä saviuuni, jota voi varata käyttöönsä ilmaiseksi (puut ja ruoka täytyy tietysti hoitaa itse). Toimintaohjeet löytyy sekä nettisivuilta että paikan päältä, ja voin kertoa, että pizza on herkullista, mahdollisesti parasta, mitä olen koskaan syönyt!


Nautimme tätä herkkua viimeksi viikko sitten ystävien synttäri-valmistujais-vauvajuhlissa. Kalasatama onkin isompipien juhlien järjestämiseen oiva paikka: tila on valtava, sinne on helppo löytää ja miljöö on jo itsessään tarkastamisen arvoinen. Pizzan paistaminen on hauskaa puuhaa, johon kaikki voi osallistua tekemällä itse oman ruokansa. Juomia ei ikävä kyllä saa kylmään, bajamaja on toki ankea ja vesipiste toimii vain satunnaisesti, mutta pienet puutteet korvaantuu helposti ihanalla tunnelmalla ja herkullisella ystävien kesken nautitulla aterialla. Isojenkin bileiden kustannukset jäävät pieneksi, jos sillä uunin käyttäminen on ilmaista, ja jokaista voi pyytää tuomaan täytteitä pizzoihin. Pari litraa tomaattikastiketta ja taikinaa ei kustanna paljoakaan!Suosittelen kokeilemaan, kesäiltoja on vielä jäljellä!

Ei kommentteja: