21. lokakuuta 2012

Our house: Pieni soma uusi vessa!


Olin Puhin kanssa mummilassa syyslomaa viettämässä. Eilen kotiin palatessa meitä odotti sellainen yllätys, että melkein pääsi pissat housuun. Isiharakka oli tapetoinut vessan ihanalla aniliininpunaisella kuviotapetilla! Tapetin alle jäi pankkivirkailijanbeiget kaakelit ja lattiarätinvalkoiset seinät. Tuo valkoinen yläseinä kuulemma saa myöhemmin jotain väriä, samoin lattia on tarkoitus käsitellä vähemmän muovimattoiseksi.   


Olen innoissani. Pidän pikkuruisen vessamme sisustuksesta, mutta olen vihannut sen beigeyttä. Nyt se  on sedulan ja mummolan viehkeä yhdistelmä. Toisella seinällä on mummun vanha peili ja kehystetty luokkakuva. Tarina ei kerro, minkä luokan, mutta ei haittaa. Se on hieno. 


Toisella seinällä on kaksi peiliä. Vasemmanpuoleinen on niin ikään mummolan outletistä, oikeanpuoleisesta olen peilannut itseäni jo ensimmäisen isiharakan luona vietetyn yön jälkeen. Lienee itsestään selvää, että rakastan esineitä, joilla on historia (olipa se sitten minun tai jonkun muun).


Hyllypeili on lempparini. Yleensä siihen kasaantuu pikkusälää kuten pinnejä ja korvakoruja. Kultaiset linnut päivystävät peseytyjiä. Pyydän ignooraamaan sunnuntailookkini.


Hyllypeilin yläpuolella on yksi hupsuimmista kirppislöydöistäni. Kaakeli, johon on ikuistettu nujakoivat ukkelit. Se tuli kehystettynä, mutta näyttää paremmalta paljaana. 


Lääkekaapit vessan kaappeina on isiharakan idea, minä en keksisi mitään yhtä nokkelaa. Kaapin ovessa on meidän ekalta yhteiseltä matkalta otetut polaroidit. Voisi ehkä kuvitella, että ne kertoisi kaapin sisällön omistajasta, mutta ei. Isiharakalla on yksi hylly, minulla loput. Kaapin päällä vartioi Marilyn. Muistan vieläkin tytön, jolta ostin sen Turun iltatorilta. Kaunis ja vaalea niin kuin Marilynkin. 


Tapetti on Kyläkirppikseltä ja rakastan sitä! Kultaisia kuvioita. Isiharakka oli maalannut patterin hopeanharmaaksi. Se onkin paljon hauskempi kuin edellinen juoksettuneen kermakastikkeen väri. Lavuaarin päällä oleva levy on oikeasti dyykattu tuhkapelti. 


Puhin emalinen hammasmuki on dyykattu, kuten purkkikin, jossa on vintage-henkisiä karvanleikkuuvälineitä. Ballerinakoriste on kieltämättä kaunis, mutta vihaan sitä. Olen onnistunut hajottamaan sitä pikkuisen joka muutossa, toistaiseksi se saa vielä tanssia esillä. Timo-enon muutosta meille jäi yli tuo ihana kattokruunu. Se oli vähän rikki, mutta tuo remonttireiskani osasi korjata sen. Timo-enolla on muuten oma ihana Sellakka-bloginsa, kurkatkaa! Oven yläpuolelle on ripustettu vintistä löytynyt ikkuna. 

Our house
Is a very very very fine house
with two cats in the yard
Life used to be so hard
Now everything is easy
'cause of you.

2 kommenttia:

Minttu / MAMI GO GO kirjoitti...

Näyttää somalta! Ihana yllätys!!

Mimi kirjoitti...

Joo, se oli tosi kiva ylläri! Varsinkin kun siipan maku on sellainen, että siihen voi luottaa ilman pelkoa katastrofeista. :D