12. joulukuuta 2012

Angry birds -kakkua!


Puhi täytti 4 vuotta (mihin aika menee?!) ja päätimme pitää lastenjuhlat. Juhliin tarvitaan kakkua, ja Angry birds on meilläkin suosiosta. Onnistuisikohan Angry Birds -kakku? Pinterestin inspiroimana ryhdyin tuumasta toimeen. Olen näprääjä, mutta ystävät varoittivat sokerimassan hankaluudesta yhdistettynä mun suht lyhyeen pinnaan. Toisaalta äitini on oppinut lyhyessä ajassa aika taitavaksi sokerileipuriksi, marsipaanista muotoutuu kakkujen päälle ihan mitä tahansa.

...Eihän se nyt kovin vaikeaa voi olla?


No ei! Täytteeksi vadelmarahkaa ja mangoa, päälle sinisellä karkkivärillä buustattua kermavaahtoa. En halunnut päällystää kakkua kokonaan marsipaanilla, koska musta se maistuu vähän äklöttävältä. Kermavaahto on neutraalimpi, eipä ainakaan jää kakku sen takia syömättä. Ympärille mariannerakeita koristeeksi, sitten koristeita väsäämään.


Pilvet leikkasin pikkuisella veitsellä ihan vapaalla kädellä luovuutta käyttäen. Lintujen malliksi avasin kuvahausta jonkun mainoksen. Perusvärit löytyi tavaratalon hyllyltä kaikki, oranssia sai värioppia hyödyntämällä.  


Marsipaanin muotoilu on luokkaa muovailuvaha, eikä vihaiset linnut ole designiltaan erityisen haastavia. Olin ostanut myös suklaavohveleita muureiksi, mutta kakusta loppui pinta-ala kesken. Sijoitin kakun isolle tarjottimelle, jotta possuillekin jäi tilaa.


Rinnalle tehtiin toinen, perinteisempi täytekakku, mansikkaa ja banaania, sellainen kermaunelma. Arvatkaa vaan, kumpi oli suositumpi? 


Ei kommentteja: